Româncă abia sosită din România depistată cu coronavirus în Toscana. Președintele regiunii: „Guvernul trebuie să ia măsuri”

O femeie română în vârstă de 61 de ani, care în urmă cu câteva zile a venit în Italia din România, a fost diagnosticată cu COVID-19, informează ziarul La Nazione. Conaționala noastră a decis să se supună în mod voluntar măsurii de izolare la domiciliu, în locuința familiei sale din localitatea Laterina Pergine Valdarno, provincia Arezzo, până la efectuarea testului pentru coronavirus.

„A rămas în locuința familiei sale din Laterina, plasându-se în izolare voluntară până în momentul în care a fost efectuat testul, apoi a fost internată într-o clinică din provincia Siena”, a scris pe Facebook primarul localității, Simona Neri.

„Guvernul trebuie să ia măsuri”, a spus Enrico Rossi, președintele regiunii Toscana, citat de ziarul La Nazione. „Dacă identificarea pasagerilor și monitorizarea acestora nu este posibilă, avem o singură opțiune: blocarea zborurilor directe”, a mai adăugat Rossi.

Enrico Rossi, președintele regiunii Toscan. Foto: La Stampa

Potrivit sursei citate, duminica trecută au fost depistate în Toscana 16 cazuri noi de infecție cu coronavirus, dintre care 14 erau persoane care proveneau din țări străină: 13 di Albania și 1 din Ecuador. Pornind de la aceste date, președintele regiunii cere guvernului să ia măsuri pentru reduce riscul de noi focare de infecție provocate de persoanele care vin din țările din afara Uniunii Europene sau, în cazul României, din afara spațiului Schengen.

@rotalianul