O femeie română din Italia devenită simbol în lupta împotriva violenței asupra femeilor

În dimineața zilei de duminică, 25 noiembrie, la Sala Consilina, în provincia Salerno, cu ocazia „Zilei Internaționale a luptei împotriva violențelor asupra femeii”, a avut loc evenimentul „Un fiore per Violeta” (O floare pentru Violeta).

Marșul tăcut al participanților a fost organizat de cetățenii din comunitatea locală, care au ales ca simbol al acestei zile cazul tinerei femei românce Violeta Senchiu, în vârstă de 32 de ani care a murit din cauza bărbatului care spunea că o iubește.

„Un fiore per Violeta”, eveniment dedicat în amintirea Violetei Senchiu, femeia română ucisă de partenerul ei italian

În ciuda ploii torențiale, multe femei, dar și bărbați, s-au adunat în Piața din imediata vecinătate a Tribunalului din Sala Consilina de unde au pornit într-o manifestație tăcută spre banca roșie din Piazza Umberto I unde Violeta, cu pielea și carnea arsă de flăcările incendiului provocat de partenerul ei, a așteptat ambulanța care a transportat-o la spital. Acolo unde, câteva ore mai târziu avea să-și dea sufletul.

„Un fiore per Violeta”, eveniment dedicat în amintirea Violetei Senchiu, femeia română ucisă de partenerul ei italian

A fost prezentă la eveniment printre alte rude și prieteni și Lili, mama Violetei. Pe banca roșie, s-au depus flori iar tăcerea celor prezenți a fost întreruptă de lungi aplauze.

Din partea autorităților italiene a fost prezentă senatoarea M5S Felicia Gaudiano care a afirmat citată de Onda NEWS: „Trebuie să ne asigurăm că aceste fapte nu se vor mai putea întâmpla în viitor.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Violeta Senchiu, simbol în lupta împotriva violenței asupra femeilor

Violeta avea 32 de ani și a fost victima incendiului provocat de partenerul său italian la data de 3 noiembrie, în apartamentul în care locuia cu acesta și cu cei trei copii ai săi. Gimmi Chirichella, 48 de ani, a stropit podeaua casei cu două canistre de benzină apoi i-a dat foc. Violeta a fost cuprinsă de flăcări și și-a dat sufletul câteva ore mai târziu la spital.