Româncă din Italia arestată, a încercat să obțină Venitul de Cetățenie folosind o carte de identitate falsă

Ziua de joi, 14 ianuarie 2021, s-a încheiat în arestul poliției pentru o româncă de 25 de ani din Italia care a încercat sa obțină Venitul de Cetățenie prezentând un document de identitate fals.

După cum informează Poliția din Milano, tânăra română a intrat în după-amiaza zilei de ieri în oficiul poștal situat pe via Benozzo Gozzoli din orașul italian pentru a obține ajutorul social numit „Reddito di Cittadinanza” (Venitul de Cetățenie). Funcționara care a analizat documentele conaționalei noastre a suspectat, însă, că ar fi ceva în neregulă cu cartea de identitate a acesteia și a alertat forțele de ordine.

Agenții de poliție sosiți la fața locului și-au dat seama imediat că este vorba de un document fals și au arestat-o pe femeia română pe loc cu acuzația de posesie de documente false și fraudă în încercarea de a obține fonduri publice. Tânăra de 25 de ani riscă acum să primească o pedeapsă cu închisoarea între 2 și 5 ani pentru prima acuzație – art. 497 bis din Codul Penal italian – și între 2 și 7 ani pentru cea de-a două infracțiune – art. 640 bis din Codul Penal italian.

Evident, cererea depusă de româncă pentru a dobândi indemnizația respectivă a fost anulată.

Distribuie acest articol