Româncă din Italia cade în casă și moare, soțul merge liniștit la culcare fără să-i acorde vreun ajutor

O dramă s-a petrecut în aceste zile la La Spezia, în Liguria, unde o femeie română în vârstă de 61 de ani a căzut în casă și a murit după ce soțul său, un italian de 80 de ani, a trecut peste corpul ei căzut la pământ și s-a dus liniștit să tragă un pui de somn. Bătrânul este acuzat de omisiune de prim ajutor, precizează Il Secolo XIX.

Vasilică Rodica lucrase mai întâi ca îngrijitoare pentru cel care avea să-i devină mai târziu soț. Femeia avea probleme cu alcoolul, așa că era o obișnuință ca ea să zacă prin casă chiar și căzută pe podea de multe ori. Soțul său, un bătrân de 80 de ani cu probleme de sănătate, nu avea forța necesară să o ridice și de aceea o lăsa acolo unde se găsea până Rodica își revenea și își putea purta singură de grijă. Numai că ultima dată lucrurile au luat o întorsătură dramatică, conaționala noastră a căzut, bătrânul și-a văzut soția la pământ, dar în loc să o ajute a trecut peste ea și s-a dus în camera lui să-și facă somnul obișnuit. Abia când s-a trezit a atins-o și și-a dat seama că soția lui murise.

Procuratura din La Spezia a deschis un dosar de cercetare în legătură cu moartea Rodicăi. Procurorul adjunct Rossella Soffio a dispus autopsia trupului neînsuflețit pentru a fi stabilite cauzele decesului și pentru a se înțelege dacă bătrânul ar fi putut face ceva ca să o salveze pe soția sa sau dimpotrivă comportamentul său a înrăutățit situația. Din acest motiv, bărbatul a fost înscris în registrul suspecților cu acuzația de omisiune de prim ajutor.

Procurorul examinează și un alt aspect, cuplul fusese practic abandonat de instituțiile sociale și de toți cei din jur. Bătrânul nu avea copii și nici alte rude, iar cele ale soției sale românce erau departe de La Spezia. Rodica a intrat în viața bătrânului ca „badantă”, pentru a-l ajuta, apoi, când s-au cunoscut mai bine, au decis să se căsătorească. Nu a fost o decizie rea, până când în viața femeii și-a făcut apariția alcoolul și o serie de patologii care au alterat sănătatea româncei noastre. Procurorii încearcă să afle exact ce anume i-a provocat decesul și sunt în așteptarea rezultatului autopsiei.

Avocatul Pasquale Iodice, care îl apără pe bătrânul italian, a cerut documentația medicală și rapoartele serviciilor sociale care ar fi trebuit să acorde asistența necesară cuplului respectiv.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bătrânul este în stare de șoc după cele întâmplate, scrie sursa citată, el respinge ideea dispariției soției sale și nu vrea să colaboreze nici cu polițiștii și nici cu avocatul său.

@rotalianul