Româncă din Italia acuzată de fiii bătrânei pe care a îngrijit-o că a sustras 50.000 de euro din contul pensionarei

O îngrijitoare de naționalitate română a fost chemată în judecată de fiii bătrânei pe care a îngrijit-o la Bergamo, în cartierul Borgo Palazzo, acuzată că a sustras din contul pensionarei, în decursul a mai multor luni, suma totală de 50.000 de euro. Îngrijitoarea neagă acuzațiile.

Fiul și fiica pensionarei Piera M., care între timp a decedat, o acuză pe Daniela Bazgai, în vârstă de 51 de ani, de eludare a incapacității, iar procurorul a cerut o pedeapsă cu 3 ani de închisoare, informează Corriere della Sera.

Potrivit rechizitoriului din contul bătrânei au fost retrași, de la ghișeu și de la bancomat, 50.000 de euro, în perioada iunie 2017 – septembrie 2018. Banii au fost retrași câte trei, patru mii lunar, dar „bătrâna a avut o viață modestă, care nu justifică toate aceste retrageri”.

„Au fost retrași până la 3.750 de euro pe lună – a precizat avocatul Alessandro Magni, amintind că „cel mai mare lux pe care și l-a permis era un cappuccino”.

Avocatul moștenitorilor a explicat, de asemenea, motivele pentru care indiciile duc toate la îngrijitoarea care lucra pentru Piera M. de la 8.00 la 18.00: „Doamna suferea de demență senilă, îngrijitoarea a fost singura, în afară de copii, care a însoțit-o la bancă pentru a retrage bani”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Despre perioadele în care au fost scoși banii avocatul acuzării a afirmat: „Retragerile de bani încep la o lună după românca a fost angajată și continuă până în septembrie anul următor, când nu se mai prezintă la locul de muncă. În fiecare lună, cu excepția lunii iulie când bătrâna era la plajă cu copiii ei”.

Avocatul româncei, Michele Cesari, a cerut însă achitarea. El a evidențiat faptul că bătrâna nu era chiar atât de bolnavă mintal, altfel ar fi avut nevoie de o badantă 24 de ore din 24, nu numai pe timpul zilei. Deci este posibil chiar ea să fi scos banii, conștientă de ceea ce face.

Cât despre faptul că în luna iulie nu au fost scoși bani din cont, avocatul a explicat: „Fiind la malul mării, doamna nu a avut acces la bancomat sau la ghișeul unei bănci.”

Îngrijitoarea a declarat că și-a părăsit locul de muncă în luna septembrie 2018 pentru că începuse să fie acuzată pe nedrept. Suspiciunile, a precizat avocatul Cesari, „nu sunt suficiente pentru a o condamna.”

Pe data de 20 iunie 2022, judecătorul Alice Ruggeri va da sentința.

Distribuie acest articol