Româncă din Italia, în tren fără bilet și fără mască, scuipă și amenință controlorul. Denunțată și amendată

O femeie de cetățenie română a fost amendată și denunțată de agenții Polfer (Poliția Feroviară din Italia) din localitatea Monfalcone, provincia Trieste din regiunea Friuli-Venezia Giulia, după ce a urcat într-un tren fără bilet și fără mască de protecție. Potrivit unui comunicat publicat de Polizia di Stato pe site-ul oficial, românca l-a scuipat pe controlorul trenului și i-a adresat amenințări grele.

Conform celor relatate în comunicat, femeia a urcat în tren fără mască și bilet pentru a-și prinde câinele care a fugit în timpul unui control efectuat de polițiști în ziua de 24 martie 2021, în cadrul operațiunii „Rail Action Day 24 BLUE”, organizată în colaborare la nivel internațional cu alte țări UE. Când controlorul i-a cerut să prezinte biletul și să poarte mască, pasagera de origine română a devenit agresivă cu acesta și i-a adresat amenințări grele, apoi l-a scuipat, mai precizează polițiștii.

În timp ce controlorul a solicitat intervenția agenților Polfer, femeia s-a așezat pe locurile rezervate personalului feroviar, unde a fost găsită de altfel apoi de către polițiști. Forțele de ordine au obligat-o pe româncă să coboare din tren și au denunțat-o, în stare de libertate, pentru violență și ultraj.

Femeia a primit, de asemenea, și o amendă pentru încălcarea regulilor anti-COVID.

@rotalianul