Româncă întoarsă definitiv în România după 20 de ani în Italia: „Am parte de cel mai urât coșmar”

Din păcate, nu mai este o noutate că mulți polițiști și funcționari publici din România fac abuz de putere și tratează oamenii ca pe niște persoane inferioare și lipsite de importanță. Acest lucru l-a simțit recent chiar pe pielea ei Ramona Dicianu, o româncă în vârstă de 41 de ani din Brașov care s-a întors în țară după 20 de ani de muncă în Italia și s-a angajat la o frizerie.

Ramona povestește pe pagina ei Facebook cum a fost hărțuită și îmbrâncită de un ofițer de Poliție de la Transporturi în timpul unui control de rutină în prima zi la noul ei loc de muncă. Iată cum relatează femeia acest incident, care a fost filmat cu camerele de supraveghere video din salon și cât de dezamăgită este acum de viața din România la ora actuală, Ramona afirmând că îi este frică să mai iasă cu fiul său de 9 ani din casă sau să mai meargă la muncă:

„AM CREZUT CĂ ROMÂNIA S-A SCHIMBAT… CÂT MAI TREBUIE SĂ SUFERIM NOI, CETĂȚENII ACESTEI ȚĂRI?

Întoarsă acasă, în România, după aproape 20 de ani trăiți în Italia, am parte de cel mai urât coșmar al vieții mele. M-am angajat ca recepționeră la un salon de frizerie din Brașov, iar în prima mea zi de muncă am fost agresată fizic și verbal, am fost umilită cum nu se poate mai rău de către Poliția Română Transporturi.

M-am trezit lângă mine, în spatele recepției, cu un domn comisar-șef al Poliției Transporturi și alți doi domni comisari (dintre care doar unul s-a prefăcut că se legitimează, iar celălalt nu) ce au blocat vizual și fizic Recepția. În acel moment, în timp ce eu efectuam o încasare cu cardul, dl. Comisar-Șef mi-a fluturat rapid portofelul cu probabil o insignă, nu știu, n-am apucat sa văd și mi-a cerut banii din casă . L-am rugat să aștepte puțin, să pot scoate chitanța de la POS și să-mi termin de făcut încasarea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acesta s-a apropiat de mine și mai mult și după ce clientul a plecat de la Recepție, polițistul îmbrăcat de stradă și cu o atitudine golănească, a bătut cu palma puternic în mobilierul de la recepție. Atunci am pus mâna pe telefon și am sunat administratorul salonului care mi-a zis că va veni în cel mai scurt timp posibil și să stau liniștită că domnii care sunt acum în control vor efectua controlul împreună cu acesta deoarece administratorul firmei poate răspunde legal în fața organelor de control.

Așa cum puteți vedea și în filmările de pe camerele de supraveghere, în timp ce eu vorbeam la telefon cu administratorul, dl. Comisar șef m-a apucat de mijloc și m-a aruncat în ușa de la vestiar, după care a început să răscolească prin dulapul de sub Recepție. După ce m-a agresat prima oară l-am întrebat ce are cu mine și de ce ma agresează și mi-a răspuns „nu mai țipa că te încătușez și nu mai ajungi acasă!”.

Mi-a cerut să mă legitimez, iar când am scos portofelul din geantă și l-am deschis, acesta a încercat să îmi smulgă portofelul din mână și eu i-am spus că nu cred că are vreun drept să facă asta. Acesta văzând că îl întreb dacă are mandat de percheziție și atât colegii mei cât și clienții auzeau ce spun, mi-a cerut să scot banii mei din portofel și să îi las pe Recepție, dar eu doar i-am arătat și am băgat portofelul înapoi în geanta (aveam 244 lei) după care dl. Comisar șef a băgat mâna sub Recepție și mi-a smuls geanta pe care eu am pus imediat mâna și l-am întrebat din nou dacă are mandat de percheziție, iar acesta mi-a răspuns ca nu are nevoie de mandat pentru ca el este Poliția și poate sa facă control peste tot!

Deoarece clienții și colegii mei se uitau speriați de atmosfera pe care o crease dl. polițist, acesta mi-a dat drumul la geantă și a continuat să ia din dulapul de la Recepție agenda cu numerele de telefon ale clienților. Eu am opus rezistență în acțiunea de furt al agendei de către dl. Comisar șef, iar acesta mi-a aplicat o lovitură sportiva scurtă și dură cu cotul în sân care, cu toată adrenalina momentului m-a cocoșat de durere, după cum se vede și în filmare.

- Continuarea după publicitate -

M-am întors în România acum, în 2019, împreună cu copilul meu de 9 ani pe care mi-este frică să îl mai scot din casă, mie îmi este frică să mai merg la muncă și cel mai grav este că îmi este frică sa cer ajutorul Poliției Române în urma acestui coșmar!

Am atașat câteva secvențe de la acest incident, iar filmarea completă o găsiti in link-ul de mai jos: https://youtu.be/rwfZvPVD-MU.”

După acest incident, conaționala noastră a mers la medicul legal și a cerut un certificat care atestă agresiunea fizică din partea polițistului, apoi a depus plângere împotriva acestuia la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Brașov.

 

Certificatul medico-legal

Redacția noastră a contactat miercuri, 23 octombrie 2019, prin email, Inspectoratul General al Poliției Române pentru a primi o explicație în legătură cu acest incident, dar nu am primit niciun răspuns până la această oră. Cu toate acestea, se pare că șeful Poliției Române a dispus Direcției Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române demararea verificărilor interne și dispunerea măsurilor legale.

Contactat de presa din România, comisarul-șef în cauză, al cărui nume nu a fost făcut public încă, a spus că nu este autorizat de superiorii săi să fac declarații despre acest caz. Conform acestuia, controlul a fost efectuat în urma unor sesizări primite de polițiștii brașoveni cum că salonul de frizerie în cauză nu eliberează bon fiscal.

Citește și:

@rotalianul