Româncă întoarsă din Italia, a născut un copil în toaleta unui centru comercial și l-a aruncat la gunoi

O femeie în vârstă de 39 de ani a născut joi, 27 aprilie 2023, în toaleta unui magazin cu materiale de construcții din incinta unui centru comercial situat în Râmnicu Vâlcea, apoi a pus bebelușul într-un sac și l-a aruncat la gunoi.

Femeia, care este mama a alți trei copii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, lucrează în Italia, dar în aceste zile se află în concediu în România, relatează Știrile Pro TV.

Potrivit sursei citate, alarma a fost trasă de un bărbat în jurul orei 17:00 de joi, care a sunat la 112 după ce a găsit urme de sânge pe pardoseală și pereți în interiorul toaletei publice.

Polițiștii au intervenit repede la fața locului, dar nu au găsit pe nimeni altcineva în toaletă și au organizat apoi o căutare mai amplă.

Astfel, în scurt timp, oamenii legii au descoperit că, într-un tomberon din parcarea centrului comercial, se afla un bebeluș.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din fericire, micuțul era în viață, dar era băgat într-un sac de plastic și avea semne de violență la gât, au dezvăluit anchetatorii.

Nou-născutul a fost dus de urgență la spital, unde medicii i-au oferit îngrijiri medicale și au constatat că are o greutate de 3,3 kilograme.

„Starea bebeluşului nu a fost una bună ieri. Era într-o stare de hipotermie avansată. Acum este în afara oricărui pericol, în îngrijirea personalului de la neonatologie.

A fost chiar o minune. Bebeluşul a fost găsit în tomberon. Punga aceea cred că i-a salvat oarecum viaţa, întrucât a păstrat căldura şi probabil Doamne, Doamne a vrut să-i dea viaţă. El e un victorios. Noi îl iubim”, a declarat pentru Observator Monica Nicolae, medic neonatolog la spitalul din Râmincu Vâlcea.

dr-monica-bebelus
Dr. Monica Nicolae cu bebelușul, la spitalul din Râmnicu Vâlcea. Foto: observatornews.ro

Imediat după ce bebelușul a fost transportat la spital, polițiștii au început să-i caute mama și au găsit-o în foarte scurt timp.

Aceasta sângera puternic și a chemat o ambulanță, iar acum este internată în același spital ca și copilul ei, dar la un alt etaj.

Femeia de 39 de ani, care este originară dintr-o comună aflată la circa 20 de kilometri distanță de Râmnicu Vâlcea, le-a spus anchetatorilor că lucrează în Italia și că a s-a întors în țară numai pentru câteva zile.

Ea și-a motivat gestul ca fiind un moment de rătăcire și a spus că acum vrea băiețelul înapoi.

Poliţiştii însă au deschis un dosar penal și efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare a nou-născutului.

De asemenea, procurorii ar putea decide să încadreze fapta femeii de 39 de ani ca fiind tentativă de omor asupra bebelușului.

Protecția Copilului va decide între timp cine va avea grijă de bebeluș după ce acesta va fi externat din spital.