Româncă jefuită în Italia de soț și soție italieni care aveau nevoie de bani pentru a cumpăra substanțe interzise

O femeie română din orașul italian Parma, situat în regiunea Emilia-Romagna, a fost jefuită în plină stradă luni, 6 aprilie 2021, de către doi cetățeni italieni care și-au justificat fapta prin nevoia de a cumpăra substanțe interzise. O altă femeie italiană, care a fost martoră la cele întâmplate, a alertat forțele de ordine imediat și le-a dat numărul de înmatriculare al mașinii cu care circulau cei doi infractori.

Potrivit celor relatate de Polizia di Stato într-un comunicat de presă emis joi, 8 aprilie 2021, o femeie de cetățenie română, în vârstă de 65 de ani, se deplasa luni pe bicicletă de-a lungul străzii Baganza din Parma când, la un moment dat, s-a apropiat de ea un autovehicul condus de o femeie și cu un bărbat aflat pe scaunul pasagerului. Individul a abordat-o pe biciclistă cu scuza că ar avea nevoie de o informație, dar după câteva momente a pus mâna pe poșeta acesteia, aflată în coșul de pe bicicletă, și a încercat s-o sustragă. Conaționala noastră s-a împotrivit preț de câteva secunde, ținând strâns de poșetă, dar în cele din urmă a căzut la pământ, iar infractorii au reușit să fugă cu bunurile ei.

O femeie de cetățenie italiană care trecea în acele momente prin zonă la volanul unui autoturism și a văzut ce a pățit românca noastră, a sunat imediat la 113 și a alertat forțele de ordine, precizând la telefon și numărul de înmatriculare al mașinii cu care se deplasau cei doi infractori. Agenții de la Polizia di Stato au pornit imediat pe urmele făptașilor, pe care i-au găsit în jurul orei 16:30, la bordul autoturismului indicat de martoră, în zona Stradella di Collecchio.

Polițiștii au trecut imediat la percheziția mașinii și a identificării celor doi indivizi care s-au dovedit a fi soț și soție, în vârstă de 36, respectiv 31 de ani. Aceștia au justificat furtul ca fiind o necesitate pentru a-și satisface dependența de substanțele interzise pe care nu aveau bani să le cumpere.

Românca de 65 de ani a depus o plângere împotriva infractorilor, iar polițiștii i-au denunțat pe aceștia la Autoritatea Judiciară pentru jaf agravat și alte infracțiuni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI