Româncă judecată în Italia pentru „înșelătorie sentimentală”. A obținut zeci de mii de euro de la un italian de 50 de ani

Magdalena Tafta, o tânără de naționalitate română în vârstă de 26 de ani, este anchetată de Parchetul din Roma și va fi judecată pentru infracțiunea de „înșelătorie sentimentală”.

Frumoasa româncă i-ar fi dat de înțeles unui bărbat italian, în vârstă de 50 de ani, că ar avea intenții serioase de căsătorie cu el și, după ce a primit de la acesta sume importante de bani, l-a lăsat „cu ochii în soare”.

Italianul îi plătea zeci de mii de euro, iar ea îi trimitea în schimb inimioare și mesaje de dragoste. Uneori, chiar accepta să iasă împreună cu el la plimbare. Povestea de  „dragoste” dintre româncă și italianul din Roma, a durat destul de mult timp.

Toate bune și frumoase, până când bărbatul și-a dat seama că fusese înșelat și a denunțat-o la poliție pe tânăra cu mii de urmăritori pe rețelele sociale. Potrivit cotidianului La Repubblica, procurorul care conduce ancheta a identificat ceea ce consideră un nou tip de infracțiune, aceea de „înșelătorie sentimentală”.

Jocul cu sentimentele altcuiva, amăgirea unei persoane să dorească a construi o relație, cu scopul de a primi efectiv cât mai mulți bani de la aceasta, a fost considerată drept o infracțiune de către magistrați, astfel încât au decis să o ancheteze pe româncă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De obicei, anchetatorii nu contestă exploatarea vulnerabilității unui om în asemenea cazuri. Dar, în această poveste, victima este orice altceva decât „un subiect incapabil de înțelegere și voință”, și nici măcar o „persoană vulnerabilă”.

Pur și simplu, bărbatul s-a trezit înșelat în mod deliberat. Ceva asemănător cu cazul prințului Bonanno de Linguaglossa, care s-a îndrăgostit de o tânără fată din Belarus. Firesc, în acest caz, magistrații nu pot vorbi de „exploatarea vulnerabilității”.

Relația dintre cei doi durează din anul 2019. Bărbatul s-a îndrăgostit nebunește de ea, femeia a profitat și a început să-i ceară bani. Dacă nu primea bani, ea nu-i permitea să iasă împreună.

În tot acest timp, cei doi schimbau numeroase mesaje pe chat, pline de emoticoane de iubire. Prezența ei însă era ocazională. Atunci când el îi cerea să se întâlnească, ea îi răspundea: „nu sunt bine, nu pot” și accepta doar când era sigură că va primi bani.

- Continuarea după publicitate -

El i-a dăruit teancuri de bancnote, trimițându-i mai întâi fotografiile banilor, continuând să-și exprime în scris dragostea: „iubita mea, mi-e dor de tine”. Într-un final, victima a revenit cu picioarele pe pământ, moment în care a decis să depună plângere la poliție.

În rechizitoriu se subliniază faptul că românca a transmis „mesaje cu un conținut sentimental care vizează propunerea unui proiect de viață în comun”, fără să aibă cea mai mică intenție în acest sens. În consecință, Parchetul a decis să continue ancheta.

@rotalianul