Româncă la un pas de moarte într-un autocar din Italia după ce s-a înecat cu o bomboană. Salvată de șofer

O femeie de naționalitate română, în vârstă de circa 50 de ani, a fost la un pas de a muri sufocată după ce s-a înecat cu o bomboană, în timp ce călătorea la bordul unui autocar, relatează publicația italiană Ragusa Oggi.

Potrivit sursei citate, femeia a fost salvată de șoferul autocarului, care a văzut-o că nu poate respira și i-a aplicat o procedură de prim ajutor utilizată pentru a trata obstrucțiile căilor respiratorii superioare.

„Doamna coborâse și mă privea ca și cum era îngrozită, dar eu nu mă gândeam că se întâmplă ceva particular. Credeam că e doar o stare de rău trecătoare”, a declarat Rocco Conselmo, șoferul autocarului care face curse între localitățile Vittoria și Catania din Sicilia.

Rocco Conselmo, șoferul care a salvat viața româncei. Foto: giornalenisseno.com

„În schimb, doamna nu reușea să respire cum trebuie. Am întrebat-o ce se întâmplă, iar ea mi-a răspuns într-un mod ciudat, reușind să-mi dea de înțeles că s-a înecat cu o bomboană”, a mai adăugat bărbatul.

Rocco n-a stat prea mult pe gânduri atunci și a intervenit prompt pentru a ajuta-o pe femeie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am înțeles imediat atunci că se sufoca și am decis să-i aplic manevra de salvare, manevra Heimlich. Iar după câteva tentative, slavă Domnului, doamna a reușit să respire cum trebuie și bomboana a ieșit afară ca prin magie”, a spus șoferul.

„Nu reușesc să găsesc cuvintele corecte pentru a descrie emoția, dar doamna și-a revenit și putea vorbi, mulțumindu-mi cu lacrimi în ochi”, a conchis Rocco Conselmo.

Distribuie acest articol