Româncă moartă în Italia după ce a fost lovită de o mașină și aruncată câțiva metri, în timp ce traversa strada

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 63 de ani, a decedat miercuri, 2 septembrie, la Roma, după ce a fost victima unui grav accident rutier. Minodora Firican Dincă a fost lovită de un autoturism în timp ce traversa strada pe raza localității Setteville Nord (Guidonia Montecelio). Impactul a fost unul devastator, conaționala noastră a fost aruncată la 10 metri de locul accidentului și a murit după câteva ore, la un spital din capitala Italiei, relatează Tiburno TV.

Tragedia a avut loc în jurul orei 6:10, miercuri dimineață, în via Casal Bianco, pe șoseaua care leagă Settecamini de Guidonia. Minodora Firican Dincă tocmai plecase de acasă, din Setteville Nord și traversase strada „48” spre Roma, la aproximativ 100 de metri de sensul giratoriu din via Marco Simone. Imediat după aceea, departe de trecerea de pietoni, femeia a încercat să traverseze și carosabilul care leagă Roma de Guidonia, dar nu a mai reușit. Datorită luminii slabe și probabil a vitezei mari, un autoturism Honda Cr-V, la volanul căruia se afla S. G., un italian de 83 de ani, a lovit-o și a aruncat-o la aproximativ zece metri de locul impactului.

Minodora a fost dusă de urgență cu elicopterul la Spitalul San Camillo din Roma, dar starea ei a fost încă de la început una deosebit de gravă. Medicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viața, femeia a suferit mai multe fracturi la nivelul membrelor și capului, precum și o hemoragie cerebrală. Inima Minodorei a încetat să mai bată miercuri, în jurul orei 15:00.

La locul accidentului, agenții de poliție în frunte cu maiorul Salvatore Ungaro, comandant adjunct al poliției municipale, au efectuat constatările de rigoare și, la ordinul Parchetului, au pus sub sechestru autoturismul implicat în accident. Corpul femeii a fost transferat la Institutul de Medicină Legală al Universității „La Sapienza”, din Roma, pentru autopsie.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20