Româncă moartă în Italia în urma unei operații estetice, chirurgul italian care a operat-o a fost trimis în judecată

Parchetul din Milano a solicitat trimiterea în judecată a medicului chirurg Mattia Colli, deoarece este considerat responsabil de moartea unei tinere de cetățenie română pe care a operat-o în urmă cu 4 ani, informează ANSA.

Ana Maria Crăciun, în vârstă de 36 de ani, a fost supusă unei operații de liposucție la Centrul de Chirurgie Plastică MC din via Podgora, Milano, la data de 5 iulie 2017.

După „nouă luni de agonie”, așa cum a denunțat partenerul conaționalei noastre, Ana Maria avea să moară din cauza unei infecții care se consideră că a fost provocată chiar de acea operație estetică efectuată de dr. Colli.

Dr. Mattia Colli. Foto: chirurgiaplasticamc.com

Potrivit celor denunțate de partener, femeia de 36 de ani a fost operată numai de chirurgul italian, fără prezența unui anestezist.

După operație, aceasta și-a petrecut noaptea în hotel, unde a început să se simtă rău și timp de trei zile nu a reușit nici măcar să iasă din cameră, blocată la pat cu convulsii și febră. În plus, dr. Colli a sfătuit-o să nu meargă la spital.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ulterior, românca noastră s-a întors în țară unde a fost operată de mai multe ori din cauza unei „fasciite necrozante”, adică o infecție foarte gravă.

Starea sa de sănătate nu se îmbunătățea, însă, motiv pentru care fost transferată din nou în Italia, într-un spital din Brescia, pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Din nefericire, nici medicii italieni de acolo nu au reușit să o salveze, iar în cele din urmă a fost internată într-o casă de cură pentru bolnavii terminali situată la Orzinuovi, lângă Brescia.

Acolo, Ana Maria Crăciun și-a găsit sfârșitul, la data de 11 aprilie 2018.

Chirurgul Mattia Colli a specificat, prin intermediul avocatului său, Gian Filippo Schiaffino, că a „urmat toate regulile și normele, chiar și în faza postoperatorie”.