Româncă moartă în Italia, la o lună după ce a adus pe lume cel de-al treilea copil. Apelul familiei îndurerate

Georgiana Mădălina Mardare, o româncă în vârstă de 34 de ani, rezidentă în Collescipoli, un sat situat în apropierea orașului Terni din Umbria, a decedat la doar o lună după nașterea celui de-al treilea copil. Familia face un apel la comunitate pentru o strângere de fonduri în vederea repatrierii trupului neînsuflețit.

Incidentul s-a petrecut în secția de reanimare a unui spital din Terni, menționează Il Messaggero.

La doar 12 zile după ce a adus pe lumea treia sa fiică, Georgiana a suferit un atac de cord și a intrat în comă.

Din păcate, medicii nu au reușit să o salveze și tânăra mamă româncă și-a pierdut viața, lăsând în urmă o familie îndurerată.

Șocat de tragedie, soțul ei, Constantin, un român în vârstă de 37 de ani, a depus o plângere penală la carabinierii din Collescipoli, acuzându-i pe medici de o posibilă omucidere din culpă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Constantin cere anchetatorilor să elucideze cauza decesului soției sale. O moarte care prezintă multe semne de întrebare

El este asistat de avocatul Erdis Doraci din Tivoli, care subliniază necesitatea de a clarifica circumstanțele morții, dată fiind vârsta tânără a victimei și lipsa de complicații în sarcinile anterioare:

„Evoluția clinică, cele două sarcini anterioare fără probleme și vârsta tânără a victimei, ne îndeamnă să căutăm răspunsuri concrete la această tragedie”, a declarat avocatul.

În documentele prezentate, se menționează că Georgiana a avut o sarcină normală, similară celor anterioare, fără dificultăți.

A fost internată pe 20 octombrie și în timpul așteptării nașterii s-a simțit foarte rău. A doua zi, în dimineața de 21 octombrie, a adus pe lume o fetiță. Nașterea a fost descrisă de ea ca fiind extrem de dureroasă, la fel ca și epidurala.

A fost externată pe 23 octombrie, dar s-a plâns de dureri de cap severe, dureri și oboseală excesivă, deși medicii au asigurat-o că este bine.

Acasă, Georgiana a continuat să se simtă rău, slăbită, și a fost ajutată de soțul și mama ei.

Pe 2 noiembrie, situația s-a agravat dramatic. Constantin a găsit-o inconștientă acasă, și în timp ce aștepta ambulanța, a încercat să-i facă masaj cardiac. După sosirea echipajului medical și folosirea defibrilatorului de trei ori, inima ei a început din nou să bată.

- Continuarea după publicitate -

Diagnosticată la spitalul din Terni cu pneumonie bilaterală gravă, starea ei a devenit critică. Medicii au descoperit și prezența a două tipuri de bacterii, care nu este clar dacă erau prezente și în timpul nașterii.

Pe 1 decembrie, speranțele s-au diminuat considerabil când un scaner CT a indicat lipsa fluxului cerebral. Georgiana moare, deși a luptat cu toate forțele sale pentru a rămâne în viață.

În plângerea depusă la carabinieri, Constantin cere sechestrarea dosarelor medicale și a înregistrărilor apelurilor la 118 pentru a se reconstitui asistența medicală primită de Georgiana.

El solicită și efectuarea unei autopsii de către un colegiu medico-legal, inclusiv un ginecolog specialist, preferabil din altă regiune, și analiza sistemului informatic de dosare medicale ale spitalului.

În urma mamei românce rămân trei fetițe minore, dintre care cea mai mică este un bebeluș de numai o lună jumătate.

Pe rețelele de socializare a fost demarată o campanie de strângere de fonduri pentru repatrierea trupului neînsuflețit:

„Decembrie este luna magică a anului, din păcate nu și pentru Mădălina Georgiana, care la numai 12 zile de la nașterea a celei de-a treia fetiță a suferit un stop cardiac și a stat în comă până astăzi, când, din nefericire a trecut la cele veșnice”, scrie verișorul Georgianei pe Facebook.

Totul s-a petrecut în Italia, a doua țară mamă pentru Mădălina Georgiana și familia sa, prin urmare este nevoie de o sumă mare de bani pentru transportul ei în Romania, unde va avea loc înmormântarea de rămas bun.

Încercăm sa ajutăm fiecare cu puțin pentru a contribui la adunarea sumei pentru transport și eventuale cheltuieli. Dacă sunteți binevoitori puteți dona în contul de Italia IBAN: IT14K0306914405100000066506 Mardare Madalina Georgiana sau în contul din România în lei IBAN. RO51BTRLRONCRT0450034701
Mardare Constantin.”

@rotalianul