Româncă plecată la muncă în Italia, își caută părinții biologici. Abandonată în spital și adoptată de o familie

O femeie din județul Iași, în vârstă de 55 de ani, care lucrează în Italia, a pornit într-o căutare emoționantă a părinților ei biologici, pe care nu i-a cunoscut niciodată, informează BZI.

Ana Chiriac a fost adoptată la o vârstă fragedă și a aflat abia după zeci de ani că părinții care au crescut-o nu sunt cei biologici.

„Vreau să vorbesc cu ei, să îi cunosc, să aflu mai multe despre familia mea”, spune Ana, determinată să își descopere rădăcinile. Pentru mult timp, ea nici nu a știut că este adoptată.

photo_2023-08-04_18-05-08

Ana lucrează în prezent în Italia, dar are domiciliul în comuna Vlădeni, județul Iași.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Abandonată la naștere în spital, a crescut la casa de copii din Bosia, unde a fost adoptată de o familie care a ales să îi ascundă originile.

Pentru Ana Chiriac, căutarea adevăratei sale familii a însemnat, cel puțin până acum, un drum îndelungat, plin de necunoscute și piedici, care a început la vârsta de 28 de ani. Până la acel moment crucial, ea nu a avut nicio idee despre originile sale.

Părinții adoptivi, pe care îi considera sânge din sângele ei, au ales să păstreze acest secret, evitând să-i dezvăluie că a fost luată dintr-un centru de plasament. Însă, în cele din urmă, adevărul a ieșit la iveală.

Momentul revelator a venit atunci când, cu fiica ei nou-născută în brațe, a mers pentru a căuta informații despre părinții ei biologici.

„Când am născut primul copil, am mers, țin minte, cu fata mea în brațe la orfelinatul din Tătărași, pentru a obține informații, oamenii de acolo credeau că voiam să-mi las copilul.

Am mers la Bosia că aflasem că am stat acolo pentru 2 ani, eu fiind adoptată de mică. Acolo mi-am aflat numele de abandon, Moldoveanu, acum, numele meu este Chiriac. Am fost pe la primării, la Ungheni, la Iași, însă niciun răspuns”, mărturisește Ana.

Nici părinții adoptivi nu au putut să-i ofere răspunsuri, fiind acum decedați. În ciuda acestor dificultăți, Ana continuă să-și caute părinții biologici, alimentată de speranța de a afla mai multe despre familia sa.

Ea a apelat la asociație de voluntari din Brașov, sperând că ei o vor ajuta în căutarea ei. Însă, până acum, nu a primit niciun răspuns concret. Cu toate acestea, nu intenționează să renunțe.

„Am deja și eu copii mari, am nepoți. Din păcate, soțul meu a decedat acum câțiva ani, dar tot aș vrea să îmi cunosc părinții biologici.

Eu mai am acum o speranță că voi putea să îi găsesc, doar să vorbesc cu ei, să îi cunosc, să aflu mai multe despre familia mea”, mărturisește femeia.

Într-o căutare care durează deja de 27 de ani, Ana Chiriac, înarmată cu speranță și determinare, își caută părinții biologici.

Visează la momentul în care îi va putea întâlni și discuta cu ei, încheind astfel o călătorie plină de întrebări și mister.