Româncă plecată la muncă în străinătate, banii trimiși acasă au fost cheltuiți de soț la jocurile de noroc

În inima orașului Buzău, povestea tristă a unei familii răvășite de patima jocurilor de noroc se desfășoară sub privirile tuturor.

Este povestea lui Adrian Crăciun, în vârstă de 52 de ani și a soției sale, Constanța, care au rămas fără un acoperiș deasupra capului din cauza păcănelelor, acele aparate care promit averi și distrug vieți.

Cu 12 ani în urmă, Adrian cădea pradă ispitei jocurilor de noroc.

Constanța, soția sa, în vârstă de 46 de ani, muncea din greu în străinătate, trimițând bani acasă cu speranța de a repara casa lor de lângă Buzău. Lucra într-un bar și la curățenie, visând la un viitor mai bun pentru ei, relatează Adevărul.

Femeia s-a întors în cele din urmă acasă, dar soțul cheltuise toți banii la jocurile de noroc

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Astăzi, casa lor este nelocuibilă și au rămas fără nicio sursă de venit stabilă. Familia își petrece zilele în parcuri și se luptă să găsească modalități de a supraviețui. Constanța lucrează sporadic ca menajeră, iar Adrian caută ocazional lucrări în construcții.

„E boală asta și greu îmi revin din ea. Acum intru mai rar în sălile de jocuri, dar pentru că nu mai am bani, nu de altceva. Simt uneori nevoia să intru doar pentru o bere sau o cafea. Acum trei luni de zile, nu m-am putut abține și am pierdut 16 milioane de lei vechi la păcănele”, mărturisește Adrian.

Dar aceștia nu sunt singurii bani pe care bărbatul i-a pierdut la jocurile de noroc, el a moștenit împreună cu frații săi un apartament și o garsonieră, dar nici din banii rezultați din moștenire nu s-a ales cu nimic. Partea lui a fost în valoare de 100.000 de lei pe care i-a risipit în sălile obscure ale cazinourilor.

„Ai mereu așteptarea asta că vine câștigul care îți va schimba viața. Dar e o păcăleală. Când te prind la ei, în sălile de jocuri, parcă reușesc cumva să te vrăjească, cu un whisky, cu o cafea, cu o bere, după care nu mai știi de tine, nu mai știi ce oră e, dacă e zi, dacă e noapte. Am impresia că pun și ceva în alcool”, este de părere Adrian.

Casa pe care visau să o renoveze e aproape demolată, nu se poate locui în ea. Băncile din parcuri au devenit unicul lor refugiu.

Viciul bărbatului i-a aruncat pe amândoi în sărăcie și nu le-a mai rămas altceva decât să-și imagineze, cu lacrimi în ochi, ce soartă ar fi avut dacă nu iroseau banii.

Senatul României a votat scoaterea agențiilor de pariuri și sălilor de jocuri din orașe

Senatul a adoptat, marţi, 5 septembrie, în unanimitate, o propunere legislativă de modificare a OUG 77/2009, care definește spațiile în care se pot desfășura jocuri de noroc, dar aduce și o serie de interdicții și condiții suplimentare care trebuie îndeplinite pentru autorizare.

Potrivit proiectului, licenţa pentru jocurile de noroc se acordă în funcţie de numărul de locuitori ai localităţii, dovedit prin adeverinţă eliberată de autoritatea administraţiei publice locale, astfel încât să existe cel mult un punct de lucru la 20.000 de locuitori.

O altă prevedere a propunerii legislative stipulează că „spaţiul propus este situat la cel mult 50 m de limita teritorială a oraşului/municipiului ori comunei, inclusiv a municipiului Bucureşti”.

Pentru protejarea jucătorilor de riscul de dependenţă şi pierderi financiare semnificative asociate jocurilor de noroc, numărul maxim de mijloace pentru jocurile de tip slot-machine aflate într o locaţie şi exploatate de acelaşi operator economic se reduce de la 75 la 20, se arată în propunerea legislativă.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Distribuie acest articol