Româncă stabilită în Italia: „Din cauza sărăciei am plecat din România, de ce să nu recunoaștem”

Mioara Sîrbușcă, o româncă în vârstă de 61 de ani, concurentă la popularul show culinar „Chefi la cuțite”, își împărtășește povestea de viață impresionantă și drumul pe care l-a parcurs, de la sărăcia cu care s-a confruntat în România până la momentul în care pasiunea pentru gătit a propulsat-o în lumina reflectoarelor de pe platourile de filmare.

Mioara, originară din Bacău, s-a stabilit în Italia în urmă cu 22 de ani, mai exact în 2001, alături de fiul ei, în căutarea unui trai mai bun și pentru a scăpa de dificultățile economice din țara natală.

Într-o confesiune sinceră și emoționantă, ea a mărturisit conform Spy news

„Din 2001 sunt plecată. M-a împins sărăcia din România, de ce să nu recunoaștem. Majoritatea care pleacă din România pleacă de sărăcie.

Când am plecat, l-am luat și pe băiatul meu cu mine. El și-a găsit imediat serviciul la un agroturism, eu a trebuit să mai aștept. Fără să cunosc limba, m-am integrat greu.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acum sunt la un hotel, fac de toate. Când bucătarul de acolo mai pleacă, mă duc în locul lui. Eu am zis că mă duc să câștig bani, în țara asta nimic nu merge, cât ai munci.”

Pasiunea ei pentru bucătărie nu a rămas neobservată și s-a materializat în prezența sa la concursul „Chefi la cuțite”, unde a reușit să impresioneze prin talentul său.

La preselecții, Mioara a pregătit o tochitură de porc tradițională, gustul autentic și savoarea specială a mâncării sale aducându-i un loc în echipa chef-ului Florin Dumitrescu.

În ciuda obstacolelor și dificultăților pe care le-a întâmpinat, Mioara Sîrbușcă rămâne un exemplu de perseverență și dedicare, demonstrând că pasiunea și muncă asiduă pot deschide noi orizonturi, indiferent de contextul și provocările cu care te confrunți în viață.

În cadrul emisiunii, Mioara nu a fost doar o concurentă, ci și un simbol al determinării și al curajului de a-și urmări visurile, indiferent de împrejurări.

Povestea ei de viață, intersecția dintre lupta cu sărăcia, emigrarea pentru o viață mai bună, dar și practicarea pasiunilor personale, adaugă un strat profund uman și relatabil prezenței sale în competiție, oferind telespectatorilor nu doar o experiență culinară, ci și o poveste inspirațională.