O româncă stabilită în Italia nu a fost lăsată să intre în prefectura Gorj din România, pe motiv că ar avea fusta prea scurtă

Un ordin emis de prefectul de Gorj, Ciprian Adrian Florescu, spune clar: nu se intră în incinta Palatului Administrativ al județului Gorj cu fustă scurtă, pantaloni scurți, papuci de plajă sau orice altceva ar putea însemna ținută „indecentă.” Haine murdare, zdrențuroase sau cu mesaje imprimate.

Prefectul a anunțat că cine nu va fi îmbrăcat corespunzător, va fi ținut la poartă de către jandarmi și nu va putea intra pentru a-și rezolva problemele. Serviciile pentru Permise și cele de Pașapoarte sunt cele mai aglomerate instituții care își au sediul în Palatul Administrativ din Târgu-Jiu dar în interiorul clădirii mai funcționează un birou al unui senator precum și Consiliul Judeţean Gorj, precizează știri.tvr.ro

Florescu, susține că în acest mod instituția pe care o conduce va fi mai respectată, prefectul precizând că nu vor fi amendați cei care nu vor respecta regulamentul, însă nu vor putea avea acces în clădire.

În ce privește ținuta cu fustă scurtă la femei, documentul nu stabileşte clar lungimea fustei, aşa că doar paznicii pot tria cine intră sau nu în clădire. Drept urmare, o româncă stabilită în Italia care s-a prezentat la Serviciul Pașapoarte, nu a fost lăsată să intre în Prefectură pentru că nu ar fi avut o ţinută corespunzătoare îmbrăcată fiind cu o fustă mult deasupra genunchiului.

„Nu pot să comentez prea multe până nu stau de vorbă cu domnul prefect. Din punctul meu de vedere, sunt câteva scăpări”, spune Florin Cârciumaru, senator PSD.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Dacă o să fie neconcordanţă, dacă o să fie disfuncţionalităţi, o să facem astfel încât să remediem toate situaţiile”, a precizat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Localnic: „Și respectul instituțiilor față de concetățeni unde este? E o țară caldă, suntem în plin sezon și nu am cum să vin la cravată și costum pentru că instituția impune lucrul acesta.”