România se oferă să preia imigranți de la bordul navei Open Arms din Italia

România se numără și ea printre cele șase state care s-au oferit să preia imigranții aflați la bordul navei Open Arms, o asociație spaniolă non guvernamentală. Nava, care are la bord circa 150 de imigranți, nu a primit permisiunea de a acosta în porturile din Italia, iar imigranții aflați la bordul său erau constrânși să rămână acolo până se va lua o decizie definitivă.

Premierul Italiei, Gisueppe Conte, a anunțat astăzi că șase țări europene sunt dispuse să primească imigranții aflați la bordul navei, anunță Mediafax. Imigranții aflați pe nava ONG-ului spaniol așadar vor fi preluați de Franţa, Germania, România, Portugalia, Spania şi Luxemburg.

Premierul Conte i-a adresat o scrisoare ministrului de Interne, Matteo Salvini și prin intermediul acestei scrisori premierul l-ar fi acuzat pe Salvini de lipsă de loialitate şi susţine că ministrul a devenit „obsedat” de ideea de a închide porturile italiene pentru navele care salvează refugiaţi.

Salvini a refuzat de mai multe ori să permită debarcarea imigranților salvați din Marea Mediterană în Italia. Nava s-a aflat joi dimineaţă în apele teritoriale italiene, a declarat un purtător de cuvânt al misiunii caritabile spaniole Proactiva Open Arms. Pasagerii s-au aflat într-o situaţie incertă de la momentul în care au fost salvaţi din apele Mării Mediterane, la începutul lunii august.