Românii din diaspora pot afla ușor și repede unde se află cea mai apropiată secție de votare

Code for Romania, cea mai mare organizație nonguvernamentală care activează în domeniul tehnologiei civice din România relansează Vot Diaspora, instrumentul care ajută românii din Diaspora să afle unde și în ce condiții pot vota la alegerile europarlamentare din 26 mai, se arată într-un comunicat primit pe adresa redacției noastre.

Dând click aici, ți se va deschide o pagină online în care trebuie doar să scrii localitatea în care te afli. Drept rezultat, vei primi în ordine crescătoare a numărului de kilometri, sediul celor mai apropiate secții de votare, oriunde ai fi în lume.

Exemplu:

La alegerile europarlamentare din 2014, doar puțin peste 30.000 de români care locuiau sau se aflau la acea dată în străinătate s-au prezentat la urne pentru a-și desemna reprezentanții. Una dintre principalele probleme raportate a fost numărul redus (190) al secțiilor de votare disponibile și distanțele mari pe care românii trebuiau să le parcurgă până la cea mai apropiată secție de votare.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anul acesta cetățenii români aflați în străinătate pot alege între cele 441 de secții de votare iar Vot Diaspora reprezintă un instrument simplu pentru a afla care este cea mai apropiată dintre ele.