Românii din străinătate vor putea vota pe 6 și 7 octombrie la referendumul privind redefinirea familiei

Referendumul privind redefinirea familiei din România va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00, Guvernul aprobând în şedinţa extraordinară de marţi, 18 septembrie, actele normative necesare pentru organizarea şi desfăşurarea scrutinului popular.

Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu „da” sau „nu” va fi: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

„În şedinţa de Guvern au fost adoptate actele necesare pentru buna organizare a referendumului privind revizuirea Constituţiei. Este vorba despre o ordonanţă de urgenţă şi două hotărâri de Guvern. (…) În primul rând, referendumul pentru revizuirea Constituţiei în forma adoptată de Parlament se va desfăşura pe parcursul a două zile – 6 şi 7 octombrie 2018 – între orele 7,00 şi 21,00 pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Posibilități de vot pentru românii din străinătate

„La referendumul naţional, pentru alegătorii care se află în străinătate în ziua votării se vor organiza secţii de votare pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare şi secţiile consulare, dacă acestea funcţionează în locaţii diferite, şi institutele culturale din străinătate. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe va putea organiza, cu acordul autorităţilor din ţara respectivă, secţii de votare şi în afara secţiilor de votare menţionate”, a spus Nelu Barbu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că suma alocată pentru organizarea scrutinului popular este de 163,712 milioane de lei

Într-un comunicat de presă al Guvernului se precizează că pentru efectuarea cheltuielilor necesare bunei organizări şi desfăşurări a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din suma totală alocată pentru organizarea scrutinului din 6 – 7 octombrie vor fi suplimentate bugetele Ministerului Afacerilor Interne, al Autorităţii Electorale Permanente, al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, al Ministerului Afacerilor Externe, precum şi al Secretariatului General al Guvernului, pentru Institutul Naţional de Statistică din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

Sursa: Agerpres

Distribuie acest articol