Românii morți în accidentul din Italia. Locuiau în străinătate și erau într-o excursie la Veneția

Patru români au murit în accidentul care a avut loc marți, 3 octombrie, la Mestre, lângă Veneția, unde un autobuz s-a prăbușit de pe șosea în timp ce traversa un viaduct. În accident au murit 21 de persoane și alte 15 au fost rănite.

După eforturi de o noapte și o zi, timp în care a avut loc identificarea victimelor, Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste au confirmat că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români, doi părinți și copiii lor.

Fetele, Aurora Maria de 8 ani și Georgiana Elena de 13 ani, mama lor Mihaela Loredana, în vârstă de 42 de ani, şi tatăl Mircea Gabriel Ogrezeanu, în vârstă de 45 de ani, au murit pe loc în accident.

Cei patru români locuiau în Germania și erau în timpul unei excursii la Veneția, informează Observator.

Părinții erau originari din județele Argeș și Dâmbovița. Au plecat din țară de ceva timp, pentru un trai mai bun și s-au stabilit în Germania, unde găsiseră locuri de muncă și unde aveau rezidența.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Trupurile celor patru sunt la morga spitalului din Veneția și vor fi repatriate odată ce autoritățile române vor hotărî acest lucru, de comun acord cu cele italiene.

photo_2023-10-05_13-21-28
Sursa foto: Observator

Cauzele tragediei sunt greu de identificat

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede că autocarul nu avea viteză. Modul în care schimbă, brusc, direcția, poate indica o defecțiune tehnică sau o problemă de sănătate a șoferului. Era un autobuz electric, adică pe baterii. Din păcate, bateriile au luat foc în urma impactului.

O altă ipoteză luată în considerare de către anchetatori este aceea că șoferul s-a simțit rău în timp ce era la volan și a pierdut controlul vehiculului.

Alberto Rizzotto, 40 de ani, nu era doar un șofer de autobuz extrem de apreciat pentru profesionalismul său. Era omul mereu vesel și mândru de munca sa, respectat și apreciat în comunitate. El a decedat în urma impactului. (Articol AICI)

Unii dintre cei care au supraviețuit sunt, astăzi, în viață, datorită curajului și intervenției rapide a doi tineri, imigranți care lucrau pe un șantier din apropiere.

Bărbații au intrat în autocar înainte ca acesta să ia foc și au scos dintre fiare cât de mulți oameni au putut înainte ca pompierii să ajungă. (Articol AICI).

Turiștii se întorceau din Veneția și se îndreptau spre Marghera, unde erau cazați.