Românul dat dispărut în Italia de carabinieri găsit mort după 15 zile de la dispariție

Cristian Muntianu, bărbatul român de 47 de ani care, în urmă cu câteva, zile a fost dat dispărut în Italia chiar de carabinieri, a fost găsit fără viață în cursul zilei de luni, 28 martie 2022, într-o clădire abandonată din localitatea Martinsicuro, situată în provincia Teramo din Abruzzo.

Cristian Muntianu, 47 de ani, găsit fără viață în localitatea Martinsicuro din provincia Teramo, în Abruzzo.

Conaționalul nostru, relatează cotidianul local Il Martino, nu avea un adăpost, dar reușise să-și găsească un loc în care să doarmă într-o clădire nelocuită din spatele centrului comercial Il Grillo, în localitatea menționată mai sus.

Descris de oameni ca fiind o persoană bună și amabilă, era văzut mereu la poarta centrului comercial și ajunsese să fie cunoscut de multe persoane, majoritatea ajutându-l cu cele necesare pentru a supraviețui de la o zi la alta.

În urmă cu 15 zile a dispărut complet din peisaj însă, iar clienții și angajații centrului comercial au observat lipsa sa și au început să se îngrijoreze, motiv pentru care au alertat forțele de ordine.

Carabinierii din Martinsicuro au deschis imediat o anchetă și au găsit, la un etaj superior al clădirii abandonate, adăpostul improvizat în care Cristian obișnuia să doarmă. Dar de românul nostru nici urmă, iar în preajma culcușului său au găsit stropi de sânge și semne că ar fi avut loc o încăierare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile au lansat apoi un apel și au cerut ajutorul populației pentru a-l găsi pe bărbatul român, iar, între timp, pe rețelele de socializare a apărut un apel și din partea surorii lui Cristian, din România, îngrijorată și ea pentru soarta acestuia.

Căutările s-au oprit în cursul zilei de ieri însă, în cel mai tragic mod posibil, deoarece au găsit, cu ajutorul câinilor antrenați pentru astfel de situații, trupul fără viață al conaționalului nostru, în stare avansată de descompunere.

Potrivit informațiilor publicate de Rete8, Cristian Muntianu le-a povestit unor comercianți din zonă că, în noaptea dinaintea dispariției sale, a fost agresat de o persoană care voia să-i ia puținii bani pe care-i câștigase din cerșit. Cu toate acestea, victima nu a depus niciodată plângere pentru a denunța cele întâmplate, iar apoi a dispărut complet.

„Nu a cerut niciodată nimic nimănui cu forța. Era umil, amabil. Uneori ajuta la barul acela, unde era și tutungerie, îi ajuta cu treburile și îi mai dădeau câte ceva de mâncare. Se punea acolo, în față la Eurospin fără să deranjeze vreodată pe nimeni, săracul, sincer. Eu m-am întristat foarte tare. Ieri, când partenerul meu mi-a spus, m-am simțit rău toată ziua, când mă gândeam la asta”, a spus o localnică.

„Un domn, care ieșise de la Eurospin, în timp ce se ducea la mașină, i-a căzut portofelul din buzunar. El, săracul (Cristian Muntianu – n.r.), a luat portofelul și i l-a dat înapoi domnului care l-a pierdut, iar acesta i-a donat ceva bani pentru a avea de mâncare, pentru a-i mulțumi”, își mai amintește femeia.

Parchetul din Teramo a deschis o anchetă pentru omucidere, care este condusă de procurorul Andrea De Feis, iar carabinierii investighează acum circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Din primele informații reiese că Cristian avea o rană profundă la nivelul capului, ca urmare a unei agresiuni petrecute la etajul superior al clădirii, unde acesta dormea.

Ulterior, criminalul a mutat trupul neînsuflețit al românului la subsolul clădirii și l-a ascuns sub plăci de izolație, moloz și alte deșeuri de construcții.