Salerno – rezultatele autopsiei arată o posibilă crimă în cazul lui Mateiu Puiu-Aurel, românul găsit mort în ziua de Anul Nou.

Deși inițial se presupunea că decesul ar fi avut loc din cauze naturale, în urma autopsiei efectuate de medicii legiști de la spitalul ”Ruggi” din Salerno, anchetatorii au concluzionat astăzi, 5 ianurie, 2017, că decesul lui Mateiu Puiu-Aurel, românul de 53 de ani găsit mort pe plaja din Campolongo, în ziua de Anul Nou, a fost provocat de o lovitură la cap aplicată cu un baston sau o rangă de fier.

Rana fatală a fost descoperită abia în timpul autopsiei, cadavrul românului având în apropierea urechii o rană profundă, foarte probabil provocată de un obiect contondent din metal, și care nu a putut fi observată înainte de autopsie din cauza stării de putrefacție a cadavrului. Medicii au mai descoperit, de asemenea, fire de iarbă în gura românului, care indică faptul că acesta ar fi fost împiedicat să urle, criminalul ținându-l probabil cu fața în pământ în timpul crimei.

Investigatorii iau în calcul și posibilitatea ca Mateiu Puiu-Aurel să fi fost ucis în alt loc, iar corpul său lipsit de viață să fi fost apoi transportat și abandonat pe o stradă închisă traficului de pe plaja din Campolongo, unde a fost găsit în dup-amiaza zilei de 1 ianuarie, 2017, de un biciclist care se afla în trecere prin acea zonă.

Carabinierii de la unitatea din Santa Cecilia și din Eboli, sub comanda locotenentului Luca Geminale, care investighează acest caz, au declarat că ultimul loc în care a trăit bărbatul decedat a fost la Fisciano, provincia Salerno, și că acesta ar fi avut antecedente penale minore.