Salvini, „selfie” cu pâine și Nutella la micul dejun. Italienii îl ceartă: „Între timp, la Catania se dărâmă casele”

O fotografie publicată în această dimineață pe rețeaua de socializare Twitter de către Matteo Salvini, Ministrul de Interne italian, a stârnit o grămadă de critici la adresa sa din partea italienilor, în condițiile în care, în imagine, Salvini se bucură de o felie de pâine cu Nutella la micul dejun, în timp ce în Catania cad casele în urma cutremurului.

„Ziua de Sfântul Ștefan la mine începe așa. ? La voi???”, scrie Salvini alături de fotografia sa făcută în timp ce mușcă din felia de pâine cu Nutella.

Imediat au apărut și comentariile critice din partea cetățenilor italieni, intrigați de gestul ministrului.

„La noi începe cu uciderea, la Pesaro, a unui colaborator al justiției, aflat sub protecție și un cutremur cu magnitudinea de 4,8, care ne face să stăm cu grijă pentru frații noștri sicilieni”, i-a răspuns un utilizator.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Eu m-am trezit la 3:19, dar viața e făcută de priorități, se știe”, scrie în mod sarcastic un alt utilizator, care este rezident în Catania, zona afectată de cutremurul din această dimineață.

Printre criticile aduse lui Salvini, se află și cea din partea primarului din Pesaro, Matteo Ricci, în legătură cu omuciderea unui martor sub protecție: „Dragă Ministru Salvini, avem orașul Pesaro șocat de omuciderea unui om sub protecție, fratele unui martor sub protecție. Când a terminat cu pâinea și Nutella, am vrea să avem câteva informații și asigurări. Vă mulțumesc!”.

Copleșit de comentariile negative la postarea sa, Ministrul Salvini a revenit pe parcursul zilei cu alte trei postări legate de cutremurul din Catania, două distribuite de pe pagina oficială a pompierilor iar al treilea pentru a le mulțumi celor peste 100 de pompieri care muncesc printre dărâmături de azi-dimineață în continuu.

@rotalianul