Deșeuri toxice duse în România de mafia italiană. Sunt incinerate în fabricile de ciment de la noi

Țări mari ale Europei, precum Italia sau Germania, își duc gunoiul în România, unde este ars în cuptoarele celor 7 fabrici de ciment.

Gunoiul este noul aur. Cu cât îl produci mai mult, cu atât îi îmbogățești pe unii, în timp ce tu te îmbolnăvești, scrie riseproject.ro. Acesta e lanțul cauză-efect și așa prosperă mafia italiană care plimbă deșeul toxic pe străzile și mările europene. Destinația? Fabricile de ciment din România.

Sunt șapte la număr, toate alimentate cu deșeuri din Italia sau Germania pentru a fi incinerate și trimise prin horn direct în plămânii românilor. Aceste fabrici ni le prezintă  jurnaliștii de la riseproject.ro într-un video reportaj semnat Romana Puiuleț:

Rețeta este extrem de profitabilă: fabricile nu doar că nu mai plătesc carburantul pentru producția proprie, ba chiar iau bani să folosească deșeul primit.

Localnicii trag alarma pentru sănătatea lor: incidența cancerelor a crescut în zonele unde sunt aceste fabrici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mafia și gulerele albe (politicieni și corporații) sunt cei care profită sistematic din industria subterană. Piața deșeurilor devine locul de întâlnire al lumii interlope cu marea industrie, atunci când multinaționalele evită prețul corect pentru eliminarea reziduurilor industriale și optează pentru rute ocolitoare și mai ieftine.

S-au ridicat astfel imperii recente de miliarde de euro, cimentate prin complicități transnaționale, menționează sursa citată.

În patria Camorrei, brigăzile anti-mafia schimbă dintotdeauna focuri cu traficanții care controlează rutele, însă aparatul judiciar european nu reușește să tragă la răspundere marile corporații ce beneficiază din traficul cu deșeuri periculoase.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20