Situația la frontiera României: peste 120.000 de români au intrat în țară în ultimele 24 de ore

Peste 120.000 de persoane au intrat în ţară în ultimele 24 de ore, a anunţat, sâmbătă, 22 decembrie, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

„În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 204.300 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care 122.200 pe sensul de intrare în țară şi 82.100 pe cel de ieşire din ţară, precum şi peste 53.300 mijloace de transport (31.600 la intrarea în ţară şi 21.700 la ieşire din ţară)”, se precizează pe site-ul Poliției Române de Frontieră.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii de frontieră au constatat, în acelaşi interval de timp, 22 fapte ilegale, dintre care 15 infracţiuni şi şapte contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi de cetăţeni străini. De asemenea, au fost descoperite bunuri nedeclarate care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte de a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 200.000 de lei.

„Nu s-a permis intrarea în ţară a 15 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 16 cetăţeni români din diferite motive legale”, se mai menţionează în comunicat.

Poliția Română de Frontieră, recomandări pentru românii din străinătate care se întorc acasă de sărbători

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

IGPF reaminteşte că, prin accesarea aplicaţiei on-line „Media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional”, se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate în culori diferite, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, ceea ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră unde se înregistrează valori de trafic scăzute.