Slujbă de comemorare pentru Violeta Senchiu, tânăra mamă româncă ucisă de concubinul său în Italia

Violeta Mihaela Senchiu avea doar 32 de ani și toată în viața înainte pentru a-și crește cei trei copii, atunci când a fost ucisă cu premeditare de partenerul ei italian, Gimino Chirichella, în vârstă de 48 de ani.

Violeta și fiica ei

Multe persoane probabil au uitat-o deja pe conaționala noastră, alții și-o aduc aminte doar prin prisma brutalității cu care a fost ucisă, dar sunt persoane care nu o vor uita niciodată pe Violeta: mama, cei trei copiii ai săi, fratele, cumnata și nepotul. La aproape un an de la această tragedie, timp care nu le-a șters deloc durerea din suflet după ce a fost luată cu forța din viața lor această ființă dragă, familia Violetei organizează o slujbă de comemorare pentru tânăra mamă româncă.

„Duminică, 20 octombrie 2019, la ora 16:00, vom merge la cimitir, la mormântul Violetei, iar la ora 18:00 vom fi la biserica San Michelicchio de pe via Giovanni Camera. Slujba la biserică va fi oficializată de un preot român, iar cei care au plăcerea să participe, sunt bineveniți”, transmite familia Violetei.

„După un an de zile de când am pierdut-o, nu s-a schimbat nimic, durerea este la fel de mare și nimic nu ne-o poate aduce înapoi. Violeta a fost o mamă, o fiică și o soră așa cum și-ar dori fiecare om să aibă în viața lui și vom purta cu dragoste amintirea și chipul ei frumos în suflet tot restul vieții noastre. Dumnezeu să ne-o odihnească în pace”, transmit mama – Lili, copiii – Valentina, Alexandru și Giovanni, fratele Kevin, cumnata și nepotul tinerei românce decedată în data 3 noiembrie 2018.

Copii și nepotul Violetei la mormântul femeii

Violeta Mihaela Senchiu, simbol în lupta împotriva violenței asupra femeilor în Italia

Această tragedie care a îngrozit la acea dată două țări, Italia și România, a făcut din conaționala noastră un simbol împotriva violenței asupra femeilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Violeta a fost arsă de vie de către concubinul său italian, Gimino Chirichella, în vârstă de 48 de ani. Chirichella a umplut la o benzinărie două canistre cu benzină, după care a mers în locuința Violetei, a deschis ușa casei şi s-a dus în camera unde se afla românca noastră. Odată intrat în camera femeii, a turnat benzină pe podea, apoi i-a dat foc, declanşând un incendiu puternic în apartament care a adus-o pe tânăra mamă de 32 de ani în pragul morții. Violeta și-a dat sufletul după câteva ore la spital, în chinuri groaznice, din cauza arsurilor suferite.

Cu ocazia „Zilei Internaționale a luptei împotriva violențelor asupra femeii” de anul trecut, care se sărbătorește în fiecare an pe 25 noiembrie, a avut loc evenimentul „Un fiore per Violeta” (O floare pentru Violeta).

Marșul tăcut al participanților a fost organizat de cetățenii din comunitatea locală, care au ales ca simbol al acelei zile cazul tinerei femei românce Violeta Senchiu, în vârstă de 32 de ani care a murit din cauza bărbatului care spunea că o iubește.

„Un fiore per Violeta”, eveniment dedicat în amintirea Violetei Senchiu, femeia română ucisă de partenerul ei italian

În ciuda ploii torențiale, multe femei, dar și bărbați, s-au adunat atunci în Piața din imediata vecinătate a Tribunalului din Sala Consilina de unde au pornit apoi într-o manifestație tăcută spre banca roșie din Piazza Umberto I unde Violeta, cu pielea și carnea arsă de flăcările incendiului provocat de partenerul ei, a așteptat ambulanța care a transportat-o la spital. Acolo unde, câteva ore mai târziu avea să-și dea sufletul.

„Un fiore per Violeta”, eveniment dedicat în amintirea Violetei Senchiu, femeia română ucisă de partenerul ei italian

A fost prezentă la eveniment printre alte rude și prieteni și Lili, mama Violetei. Pe banca roșie, s-au depus flori iar tăcerea celor prezenți a fost întreruptă de lungi aplauze.

Din partea autorităților italiene a fost prezentă senatoarea M5S Felicia Gaudiano care a afirmat citată de Onda NEWS: „Trebuie să ne asigurăm că aceste fapte nu se vor mai putea întâmpla în viitor.”