Șofer român beat și fără permis, ucide în Italia un băiat de 15 ani pe trecerea de pietoni. O fată este grav rănită

Un incident rutier devastator s-a petrecut la Garbagnate Milanese, luni seară, 17 iulie, în jurul orei 23:00. Doi adolescenți de 15 ani, care se aflau pe bicicletele lor, au fost loviți în plin de un șofer român băut și fără permis.

Din nefericire, unul dintre tineri a decedat la scurt timp după sosirea la spital, în timp ce celălalt se află în stare gravă.

Șoferul vinovat de producerea accidentului era la volanul unui Ford Transit. Era sub influența alcoolului și nu avea permis de conducere, informează Il Giornale d’Italia.

1200-2023071893615

Victimele sale, un băiat și o fată de 15 ani, se aflau pe biciclete și traversau strada în momentul tragicului incident, pe strada Kennedy, la Garbagnate Milanese, o localitate de lângă Milano.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Impactul a fost atât de puternic încât cei doi tineri au fost proiectați pe asfalt. Capota și parbrizul vehiculului au fost distruse în totalitate, o mărturie clară a puterii de impact dintre furgoneta și bicicletele adolescenților.

La locul accidentului s-au deplasat atât medicii de la 118, cât și carabinierii din Rho.

Băiatul a fost găsit în stop cardio-respirator la sosirea paramedicilor. Aceștia au încercat toate manevrele necesare pentru a-l resuscita, însă, în ciuda tuturor eforturilor, tânărul a decedat la scurt timp după sosirea la Spitalul San Gerardo di Monza.

Adolescenta care îl însoțea a fost transportată cu elicopterul la Spitalul Niguarda, unde se află în stare critică. Fata a fost intubată și a suferit multiple fracturi și un traumatism cranian.

Șoferul, un bărbat român de 32 de ani, cu antecedente, a fost testat pozitiv la alcool, cu o concentrație peste limita legală de 0,50.

La locul accidentului, carabinierii au descoperit că acesta conducea fără permis. A fost arestat sub acuzația de omor din culpă și a fost dus la închisoarea „San Vittore” din Milano.

Ancheta este în curs pentru a stabili exact circumstanțele accidentului și pentru a determina dacă adolescenții traversau sau nu pe trecerea de pietoni în momentul în care au fost loviți de furgonetă.

Distribuie acest articol