Șoferiță româncă circulă din Italia în România cu acte false la mașină. Prinsă de poliție la Galați

O femeie română în vârstă de 51 de ani a condus din Italia până în România, la Galați, cu acte false la mașină. La un control de rutină, polițiștii au constatat că atât asigurarea Carte Verde, cât şi inspecţia tehnică periodică erau falsificate.

Mașina, un autoturism marca Peugeot 206, avea numere de Italia iar șoferița româncă, Liliana I., a declarat că a împrumutat autoturismul de la un cetăţean italian şi că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentele în cauză nu sunt autentice. Dar unul dintre documente este în limba română, ceea ce înseamnă că a fost falsificat în România, nu în Italia, scrie cotidianul Adevărul.

„Un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi a oprit în trafic, pentru control, pe o arteră din municipiul Galaţi, un autoturism marca Peugeot 206, care avea aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare specifice Italiei. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză (asigurarea tip Carte Verde şi autocolantul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice aplicat pe reversul certificatului de înmatriculare) colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare. În urma acestora, poliţiştii de frontieră au constatat că cele două înscrisuri nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond caracteristice documentelor autentice, fiind false”, a declarat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.