Organele șoferului român decedat la Genova au salvat 3 vieți. Medicii italieni: gest de profundă umanitate

Marian Roșca, 36 de ani, și-a pierdut viața după câteva zile de suferință pe patul unui spital de la secția de terapie intensivă a spitalului San Martino din Genova. Tânărul român face parte dintre cele 43 de victime care și-au pierdut viața în urma prăbușirii podului „Morandi” de pe autostrada A10 din Genova. Organele lui Marian Roșca au salvat după moartea acestuia trei vieți, relatează Digi24.

Familia și-a dat acordul ca organele lui Marian să fie donate imediat ce a aflat că viața sa nu va mai putea fi salvată

Rinichii au mers la doi copii, iar ficatul a salvat viața unei persoane din Padova, susține sursa citată. Trupul neînsuflețit al șoferului român a ajuns azi în Curțișoara, satul său natal, unde va fi înmormântat duminică.

Marian Roşca a fost iniţial anunţat ca decedat de către autorităţile române şi cele italiene. În timp ce sora sa îi căuta loc de veci în cimitir, fratele său l-a găsit într-un spital din Genova în stare gravă, după ce a constatat că la morgă nu era cadavrul lui Marian, ci al unei alte persoane. Marian era în comă farmacologică profundă de gradul IV, cu răni la cap, la spitalul San Martino. Din păcate, tânărul român nu a reuşit să supravieţuiască şi a decedat câteva zile mai târziu.

Marian era şofer de TIR în Franţa şi odată pe lună făcea curse în Italia. A avut neşansa să se afle pe podul Morandi, când s-a prăbuşit, marți, 14 august în jurul amiezii. Marian Roșca reuşise să-şi construiască o casă frumoasă în Curtișoara, satul său natal din județul Gorj şi avea intenția să se căsătorească în acest an.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Prăbușirea podului Morandi din orașul-port Genova, Italia, a provocat moartea a 43 de oameni

O secţiune de aproximativ 150 de metri a podului Morandi din Genova s-a surpat în condiţii de trafic intens şi furtună, iar vehicule şi bucăţi de beton şi metal au căzut 50 de metri în gol, provocând numeroase victime.

Viaductul, care lega estul şi vestul oraşului, face parte din autostrada A10 şi era gestionat de operatorul privat de taxare rutieră Autostrade per l’Italia. Guvernul italian dă vina pe operatorul Autostrade pentru dezastru, în timp ce compania, al cărei principal acţionar este grupul de modă Benetton, neagă orice neglijenţă.