Solidaritate în Italia pentru familia copilei românce de 15 ani moartă într-un dramatic accident de mașină

Denisa Pop avea numai 15 ani și era elevă la un liceu din San Benigno Canavese, dar rezidentă cu familia ei în localitatea Castellamonte, provincia Torino. În urma tragicului eveniment, comunitatea românească din zonă și nu numai s-a mobilizat pentru a ajuta familia tinerei noastre conaționale să treacă mai ușor peste această greutate, cel puțin din punct de vedere financiar.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 16:30 de duminică, 31 ianuarie 2021, la Salmone, chiar înainte de intersecția pentru autostrada A5 Torino-Aosta. Denisa se afla într-un autoturism BMW 318 cu alți doi tineri români, în vârstă de 22 de ani, și se îndreptau spre Ivrea.

Autoturimsul BMW în care se aflau cei trei tineri români. Foto: La Sentinella del Canavese.

Din cauze în curs de investigare încă, mașina cu cei trei tineri s-a ciocnit de un autoturism Smart condus de o femeie italiancă în vârstă de 51 de ani. BMW-ul și-a încheiat apoi cursa în afara carosabilului, iar în urma impactului Denisa a fost aruncată din autovehicul și a murit pe loc. Ceilalți doi tineri, precum și femeia italiancă din mașina Smart, au fost transportați la spitalul din Ivrea, dar viața lor nu este în pericol.

Mașina Smart implicată în accident. Foto: Prima Il Canavese.

Comunitatea din Castellamonte, prin intermediul proprietarului magazinului românesc „Minimarket Ilie”, s-a mobilizat imediat pentru a ajuta familia Denisei să acopere costurile pentru înmormântare, informează ziarul La Repubblica.

„Oricine dorește să ajute familia Denisei să-i ofere o înmormântare cum se cuvine, poate să vină între orele 16:00 și 20:00 la Minimarket, pe via Giraudo nr. 30, pentru a face o donație. Distribuiți”, a scris Ilie Gheorghe, proprietarul magazinului, pe pagina sa Facebook.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„O durere imensă, cunosc foarte bine familia și nu avem cuvinte. Administrația localității este alături de familie și îi stăm la dispoziție în totalitate pentru orice nevoie”, a declarat și Pasquale Mazza, edilul localității Castellamonte.

@rotalianul