Soția muncitorului român ars la Padova: „Rugați-vă pentru ei”. 7 persoane anchetate în acest caz

7 persoane din conducerea societăților implicate în accidentul de muncă de la oțelăriile din Padova sunt cercetate și acuzate pentru vătămare corporală din culpă. Accidentul s-a produs la oțelăriile „Acciaierie Venete” în dimineața zilei de 13 mai, când patru muncitori au fost stropiți cu oțel lichid, topit la 1.300 de grade, după ce un suport care susținea un recipient în care era oțel topit a cedat. Doi dintre muncitorii arși, un român și un cetățean moldovean sunt încă în condiții foarte grave, Marian Bratu, 44 de ani și Sergiu Todiță, 40 de ani, au suferit arsuri pe aproape tot corpul.

Cei răspunzători trebuie trași la răspundere

Loris Scarpa, exponent al sindicatului FIOM, (Federazione Impiegati Operai Metallurgici) a dezvăluit cele mai noi vești despre condițiile lucrătorilor răniți care se zbat pe patul spitalului între viață și moarte: „Viața le atârnă de un fir de ață celor doi muncitori gravi, Marian și Sergiu, unul la spitalul din Cesena, celălalt la Padova. Nu se știe încă ce sfârșit vor avea și cum vor ieși din această situație care oricum va avea urmări deosebit de grave pentru ei. Davide este și el, de asemenea, în condiții grave, la spitalul din Verona, Simone este acasă, dar nici el nu e prea bine.”, a declarat sindicalistul.

Loris Scarpa a mai spus: „Am înștiințat compania respectivă că despre disponibilizarea celor patru muncitori arși în accidentul de muncă respectiv, nici nu poate fi vorba. Gândul că după tot ceea ce s-a întâmplat costurile tratamentelor, ale curelor de care vor avea nevoie răniții vor cădea pe umerii colectivității sau ale familiilor lor, este inacceptabil. Suntem convinși că lucrătorii trebuie în continuare să fie plătiți de societatea răspunzătoare de ceea ce li s-a întâmplat.”

Il Sussidiario scrie că printre numele celor cercetați și acuzați de vătămare corporală gravă se numără și Giampiero Benedetti, președintele de la Danieli & C.Officine Meccaniche SpA, Giacomo Mareschi Danieli și Alessandro Trivillin, directori la Danieli.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Compania Danieli cu sediul la Buttrio (Udine) a furnizat bara de ridicare ce a cedat în timp ce ridica recipientul plin cu oțel topit la circa 1300 de grade.

Pentru moment uzina din Padova rămâne sub sechestru, cu oprirea producției până când Procuratura va acorda autorizația necesară redeschiderii.

Cele mai recente știri despre condițiile celor patru lucrători răniți subliniază faptul că doi dintre ei, românul Marian Bratu și moldoveanul Sergiu Todiță, care au suferit arsuri pe tot corpul, rămân în condiții critice și sunt supuși în aceste zile la intervenții chirurgicale. Al treilea lucrător are arsuri pe 16% din corp, în timp ce al patrulea a fost externat deja duminică seara, cu o prognoză medicală de 15 zile.

Pe pagina sa de Facebook, soția lui Marian Bratu și mama celor doi copii ai săi scrie:

„Vi PREGO ABBIAMO BISOGNO DI UNA PREGHIERA DA PARTE Di TUTTI VOI CHE CI CONOSCONO…” („Vă rugăm, avem nevoie de o rugăciune din partea tuturor celor care ne cunosc…”).

Marian Bratu, 44 de ani și Sergiu Todiță, 40. Spitalizați în condiții critice, cu arsuri pe tot corpul, în urma unui accident de muncă produs la o oțelărie din Padova – Italia

 

Pe același subiect:

Distribuie acest articol