Soția românului mort la hidrocentrala din Italia s-a trezit fără niciun ban. Contul bancar i-a fost blocat

Comunitatea locală din Settimo Torinese, regiunea Piemont, demonstrează un spirit impresionant de solidaritate față de familia lui Pavel Petronel Tănase, muncitorul român decedat marți, 9 aprilie, în urma exploziei de la hidrocentrala de la Bargi (Emilia-Romagna), de pe Lacul Suviana.

Conaționalul nostru, era din Iași și trăia în Italia din 2001. El este descris de colegi ca fiind „un om muncitor, serios și rezervat”.

Petronel Tănase și-a pierdut viața în mod tragic, la numai 45 de ani, lăsând în urmă o soție îndurerată, Laura, și doi copii gemeni de 14 ani.

Pe lângă drama pe care o trăiește în aceste zile, Laura Tănase se confruntă și cu mari dificultăți financiare, având contul bancar blocat, o măsură standard care se aplică în astfel de cazuri de deces subit.

Comunitatea locală nu a rămas nepăsătoare și în ajutorul ei și al copiilor s-au mobilizat nu doar vecinii și prietenii, ci și instituții și membri ai comunității ortodoxe române din oraș.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Părinții colegilor de clasă ai copiilor, cunoștințe, membri ai comunității ortodoxe române, dar și simpli cetățeni”, a transmis primarul Elena Piastra, conform Corriere della Sera.

Mulți s-au oferit să-i ajute, încă de ieri, prin intermediul administrației locale, a preotului Paul Porcescu și Lilianei Băncescu, din comunitatea română.

Liliana Băncescu a publicat pe rețelele de socializare un card reîncărcabil pe numele Laurei Tănase, unde oamenii pot dona pentru a ajuta familia să gestioneze necesitățile imediate.

Captură de ecran 2024-04-11 203605

Soția românului a făcut deja prima deplasare la Bologna în această dimineață, însoțită de un verișor.

S-a prezentat la Comisariatul de Poliție pentru a ridica efectele personale ale soțului și, conform spuselor preotului Paul Porcescu, ar fi avut ocazia să vadă corpul neînsuflețit al bărbatului, la morga Carducci din Bologna.

Instituțiile educaționale și de asistență socială din Settimo Torinese au oferit și ele suport. Școala „Istituto Comprensivo Settimo 2” a pus la dispoziția mamei îndoliate și a copiilor un psiholog, iar serviciile sociale urmează să intervină pe parcurs.

Elena Piastra, primarul orașului, a indicat că autoritățile locale, inclusiv INAIL, sunt în contact direct cu familia pentru a o sprijini în procesul birocratic necesar după astfel de tragedii.

Mama și fratele lui Petronel Tănase sunt așteptați și ei să sosească din România.

Potrivit administrației locale, Enel Green Power, proprietarul hidrocentralei unde a avut loc tragedia, a garantat că va acoperi imediat cheltuielile de transport și va suporta costurile asistenței psihologice.

În plus, se așteaptă clarificări din partea justiției cu privire la responsabilitățile legate de explozia care a costat viața românului și a altor patru colegi de-ai săi. Doi lucrători sunt dați dispăruți încă, iar echipele de salvare fac eforturi pentru a-i găsi.

Petronel Pavel Tănase lucra la baraj pentru firma Engineering Automation SRL din Mele, regiunea Liguria, deținută de fostul angajat Enel, Mario Pisani, mort și el în urma exploziei. Video mai jos: