Statui și cruci în valoare de 100.000 de euro furate de 3 români dintr-un cimitir din Udine.

Carabinierii din San Giovanni al Natisone (Udine) au arestat astăzi trei cetățeni români acuzați de furtul unor obiecte în valoare de 100.000 de euro din cimitirul local.

Ioan Emil Manola, în vârstă de 38 de ani, Florin Adrian Coloji de 29 de ani și Ilie Darius Muntean de 24 de ani au pătruns în timpul nopții în cimitirul din San Giovanni al Natisone de unde au sustras 31 de statui de mari dimensiuni, 16 statui de mici dimensiuni și 4 cruci de dimensiuni medii. De asemenea ei au mai furat și 3 sculpturi din bronz, 44 de vase și vaze pentru flori din aramă și bronz, totul acumulat având o valoare de 100.000 de euro, scrie agi.it (Agenzia Giornalistica Italiana).

Cei trei au fost opriți în timpul unui control când se aflau la bordul unui furgon Citroen Jumper înmatriculat în România ce se îndrepta spre Udine-Gorizia și în care au fost găsite toate obiectele furate.

După formalitățile de rigoare, judecătorul Tribunalului din Udine i-a pus în libertate pe cei trei români, însă, cu interdicția de a părăsi regiunea Friuli Venezia Giulia.

Distribuie acest articol