Stradă prăbușită în Italia, două mașini în tranzit au fost brusc înghițite de groapa uriașă

Doi oameni au fost răniți în timp ce se deplasau cu mașinile miercuri dimineață, 21 februarie, pe o stradă din Napoli care efectiv s-a surpat și i-a înghițit cu totul.

O surpare de teren, o prăbușire bruscă a solului, care a dus la înghițirea a doi arbori și a două vehicule aflate în mișcare

Giulio Delle Donne, consilier la Primăria din Napoli, este unul dintre șoferii aflați la volanul unuia dintre automobilele prăbușite în groapa uriașă deschisă brusc pe via Morghen, la intersecția cu via Bonito, în jurul orei 05:00 dimineața.

Captură de ecran 2024-02-21 103613
Foto: La Repubblica

Din fericire, cei doi șoferi au fost salvați de pompieri și nu au suferit răni grave.

În urma evenimentului, a fost evacuată zona înconjurătoare, inclusiv un bloc de pe via Morghen 63, de unde au fost evacuate 20 de familii, inclusiv vârstnici și copii, din motive de siguranță.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sunt în curs de desfășurare verificări tehnice pentru a determina cauzele colapsului, cu presupunerea că o infiltrare de apă din conductele subterane ar putea să fi fost factorul declanșator

Investigatiile preliminare sugerează că o fisură a conductei de apă ar fi putut cauza incidentul, ceea ce a condus la oprirea furnizării de apă în mai multe zone, inclusiv San Martino și piazza Vanvitelli, afectând și școlile locale.

photo_2024-02-21_11-05-06
Foto: La Repubblica

Situația a generat preocupări și în alte părți ale cartierului Vomero, unde recent un bloc de pe via Solimena a fost evacuat din cauza unui colaps legat de o cavitate subterană, afectând 12 apartamente și trei magazine.

Distribuie acest articol