Studenții români din universitățile Romei s-au întâlnit cu Ambasadorul României în Italia, George Bologan

Studenții români din universitățile Romei, membri ai Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) au participat vineri, 4 octombrie 2019, la o întâlnire informală cu Ambasadorul României în Italia, George Bologan, se arată într-o postare publicată pe pagina Facebook a Ambasadei României în Italia.

Cu entuziasm și determinare, tinerii au discutat deschis cu șeful misiunii diplomatice despre realitățile vieții de student, despre oportunități și provocări, precum și despre planurile pe care aceștia le au pentru viitor. În cadrul discuțiilor au fost subliniatele beneficiile politicilor europene asupra oportunităților oferite tinerilor, dar și despre așteptările pe care aceștia le au de la statul român în vederea facilitării (re)întoarcerii în România. Nu a fost ocolită ca tematică nici noua revoluție digitală care modifică fundamental structura pieței muncii, a mediului de afaceri și a ambientului cultural și educațional.

Ambasadorul României a îndemnat participanții să devină protagoniștii timpurilor lor, abordând cu pragmatism și curaj provocările pe care le întâmpină și să nu își subestimeze cunoștințele, inteligența și perspectiva socio-culturală amplă dobândită în timpul studiilor, putând influența parcursul și istoria comunității din care fac parte asemenea tinerilor din decembrie 1989.