„Suntem vii ca prin miracol!” Doi tineri și fetița lor au pierdut autobuzul în care au murit 21 de oameni

Doi părinți germani și fetița lor de numai un anișor s-au salvat ca prin minune masacrului de la Mestre, unde un autobuz s-a prăbușit de pe șosea cauzând moartea a 21 de persoane. Ei au întârziat câteva minute și au pierdut autobuzul care urma să-i ducă de la Veneția la Marghera.

Marți, 3 octombrie, cei doi tineri germani, Ferhat și Emine au fost împreună cu fetița lor, Zara, la Veneția și urmau să se întoarcă la cazare cu autobuzul implicat în accidentul menționat.

Pe drumul spre stația de autobuz, soția și-a exprimat dorința de a cumpăra pizza pentru cină și nu reușea să se hotărască din ce loc anume, dar soțul se grăbea pentru că nu voia să piardă autobuzul:

„Eu voiam să ajungem la timp, să nu pierdem autobuzul pentru că începea meciul Copenhaga-Bayern Munchen din Liga Campionilor și voiam să-l văd de la început. Am ratat cursa de la 19:30 și m-am plâns soției mele: Vom întârzia din cauza ta și nu pot vedea de la început meciul din Liga Campionilor”, a povestit Ferhat, în vârstă de 30 de ani, pentru publicația germană Bild.

Când au realizat că nu vor ajunge la timp în stația de autobuz, au încercat să sune la hotel pentru a afla numărul de telefon al șoferului și a-l ruga să-i aștepte câteva minute, dar au format numărul greșit și nimeni nu le-a răspuns.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Disputa dintre cei doi soți, cauzată de locul în care să ia cina, le-a întârziat plecarea spre stația de autobuz, ratând astfel cursa de 19:30, care mai târziu avea să sufere un accident devastator.

„Am așteptat următoarea cursă, a trecut o oră, dar autobuzul nu s-a mai întors. Unele persoane care așteptau cu noi au sunat la hotel și le-au spus că a avut loc un accident grav, dar evident că încă nu știam că era vorba de autobuzul nostru.”

Abia când în sfârșit au ajuns la cazare, după ce au mers o bună bucată pe jos, au aflat că autobuzul pe care trebuia să-l ia s-a prăbușit.

photo_2023-10-05_17-38-26
Ferhat și Emine. Sursa foto: Bild

O mică ceartă, născută din pasiunea pentru fotbal a bărbatului și dragostea femeii pentru pizza coaptă în cuptor cu lemn, precum și un număr de telefon format greșit, s-au transformat într-un moment considerat miraculos. „Dacă urcam în acel autobuz, probabil eram morți și noi”.

21 de oameni au murit, printre care și o familie de români formată din părinți și două fete (articol AICI), după ce în jurul orei 19:50 autobuzul plin de turiști de diferite naționalități s-a prăbușit la Mestre de pe un viaduct.

După aflarea veștii tragice, Emine și Ferhat au avut nevoie de momente de liniște și reflecție:

„Nu am putut dormi până spre dimineață după ce am realizat cu adevărat ce s-a întâmplat. Știm că există o moarte bună, una în care se moare liniștit în pat. Dar apoi se întâmplă și lucruri de genul acesta. Ce să mai spunem? Nu am știut să facem altceva decât să ne îmbrățișăm fiica…”.

Pe același subiect mai puteți citi: