Tânăr român își revede tatăl plecat în Italia după mai bine de 10 ani. Trăia pe străzi, sub cerul liber

De 15 ani dormea pe o bancă dintr-o piață din fața bisericii principale a localității San Giorgio Albanese, provincia Cosenza. Era cunoscut de toți localnicii, dar trăia închis în singurătatea aceea a celor care, din alegerea proprie sau constrânși de împrejurări, au devenit oameni ai străzii.

Totul a început atunci când carabinierii din localitate au găsit mici urme de sânge în preajma băncii unde un bărbat fără adăpost obișnuia să doarmă și să stea mai multe ore pe zi. Militarii italieni au dat startul atunci unei mici anchete pentru a afla ce s-a întâmplat și când au văzut că acesta era lovit la cap, l-au întrebat ce s-a întâmplat.

Bărbatul fără adăpost le-a povestit carabinierilor că s-a lovit cu capul de banca unde obișnuiește să doarmă, iar carabinierii, după ce au verificat că într-adevăr se lovise și nu a fost lovit de altcineva, s-au pus pe treabă pentru a-l identifica și pentru a da de urmele familiei sale. Datorită amprentelor digitale și cu ajutorul consulatului român din zonă, carabinierii au reușit să-l identifice pe bărbatul fără adăpost ca fiind Neculai Negrii, în vârstă de 60 de ani.

Neculai Negrii, 60 de ani. Sursa foto: https://www.fanpage.it/nicolino-il-clochard-che-riabbraccia-il-figlio-dopo-10-anni-grazie-ai-carabinieri-e-a-un-incidente/

Odată aflată identitatea bărbatului, au fost începute căutările în România pentru a găsi familia lui Neculai, iar consulatul român a reușit să-l găsească pe fiul acestuia, un tânăr în vârstă de 26 de ani, care s-a arătat bucuros de a-și putea îmbrățișa din nou tatăl pe care nu-l mai vedea și nu-l mai auzea nici la telefon de peste 10 ani de zile. Mai mult, fiul lui Neculai s-a arătat dispus să plătească și drumul de întoarcere a tatălui său în România, pentru a-l putea avea lângă el.

Odată terminate practicile birocratice pentru repatrierea conaționalului nostru, Neculai a fost condus de carabinieri la autocarul spre România, iar după două zile, acesta a putut să-și îmbrățișeze din nou fiul pe care nu l-a mai văzut de când era doar un copilandru.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI