Tânără de 16 ani încearcă să iasă din țară cu documentul altei persoane. Iată care sunt condițiile călătoriei cetățenilor român minori în străinătate

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o tânără în vârstă de 16 ani, din Constanţa, care a încercat să iasă din România, folosindu-se de documentul altei persoane.

În data de 24.09.2017, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac din județul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind cu un microbuz, o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din România.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat, motiv pentru care a fost condusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoana în cauză este M.S., în vârstă de 16 ani, din judeţul Constanţa. În cadrul primelor cercetări aceasta nu a dorit să facă declaraţii cu privire la documentul de identitate prezentat la controlul de frontieră, relatând doar că a recurs la această metodă fiindcă dorea să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, iar în cauză efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Conform Legii 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, cetăţenii români minori pot ieşi din ţară în aceleaşi condiţii ca şi persoanele adulte, în baza unui document de călătorie valabil – paşaport sau carte de identitate (minorii peste 14 ani) – numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră şi cu acordul părinţilor”, relatează Poliția de Frontieră.

Despre călătoria cetățenilor român minori în străinătate, puteți citi mai multe în articolele:

Condiții de călătorie în străinătate pentru cetățenii români minori și obligațiile persoanelor care îi însoțesc

Poliția de Frontieră: „Atenție la documentele copiilor! Condițiile de călătorie în străinătate pentru cetățenii români minori”