S-a certat cu părinții și a fugit la un cuplu de români din Italia, tânără de 18 ani sechestrată și obligată să se prostitueze

O tânără de numai 18 ani care a fugit de la părinții ei din România pentru a ajunge în Italia, la un cuplu de români care a făcut-o să creadă că poate avea un viitor promitățor aici, a ajuns să fie sechestrată și în același timp să-și vândă corpul pentru beneficiul acestora. Cei doi infractori au fost puși sub arest luni, 16 martie 2020, de către carabinierii din localitatea italiană Riccione, provincia Rimini, acuzați fiind de proxenetism și sechestru de persoană.

Potrivit presei locale, ancheta carabinierilor a pornit după ce au primit un apel de la un cetățean român rezident în Elveția care a declarat că este ruda unei tinere sechestrată de alți doi cetățeni români în localitatea Riccione. Femeia de 18 ani se pare că reușise să trimită un mesaj rudei din Elveția căreia i-a spus că este ținută prizonieră într-o locuință din complexul rezidențial Perla din localitate și i-a cerut ajutorul pentru a fi salvată.

Carabinierii s-au grăbit așadar să ajungă imediat la adresa indicată și odată ajunși acolo au găsit-o pe tânăra română pe stradă, desculță și speriată. Conaționalei noastre i-au fost acordate imediat îngrijirile medicale de rigoare la spital, iar între timp aceasta le-a explicat militarilor că a reușit să fugă din locuința unde era ținută sub sechestru când cei doi proxeneți nu erau atenți.

Românca le-a povestit apoi anchetatorilor cum a ajuns în această situație, recunoscând că a fugit din casa părinților ei din România, cu care nu mai reușea să se înțeleagă, pentru a ajunge în Italia, la un cuplu de români care i-a promis că o va ajuta cu cazare și un loc de muncă. Odată ajunsă aici însă, cei doi au încuiat-o pe tânăra de 18 ani într-o locuință, au amenințat-o cu bătaia și, după ce au publicat câteva fotografii cu ea în ipostaze indecente pe un site de anunțuri, au obligat-o să se prostitueze în beneficiul lor. De găsirea clienților se ocupa concubina bărbatului, precizează unele surse locale, iar victima era obligată să se prostitueze atât pe stradă (până când au fost impuse restricțiile pentru combaterea epidemiei) cât și în locuință.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi proxeneți au fost preluați apoi de carabinieri și conduși la secție unde au fost identificați ca fiind Z.I.B., bărbat român în vârstă de 32 de ani și M.M.M., femeie română în vârstă de 25 de ani. În baza mărturiei depusă de victimă, dar și a probelor adunate de investigatori din locuința unde era ținută prizonieră, autoritatea judiciară a decis ca cei doi infractori să fie închiși în penitenciarele din Forlì și din Rimini până când judecătorul pentru anchete preliminarii va putea să ia o decizie în privința următoarelor măsuri legale de aplicat în acest caz.