Tânără din Italia, moartă la 24 de ani după ce a mâncat salam contaminat cu stafilococ

Autoritățile italiene fac investigatii pentru a elucidacircumstanțele în care o studentă de 24 de ani, studentă la Facultatea de Medicină, a decedat subit la Cagliari, cu suspiciuni de intoxicatie alimentară.

În momentul de față se presupune că fata ar fi decedat după ce a mâncat salam contaminat cu stafilococ, informează Fanpage.

Nicoletta Manconi a decedat în urmă cu o lună, după ce a acuzat dureri severe de stomac. A fost internată și apoi externată din spital, dar condițiile ei de sănătate au continuat să se deterioreze până la momentul decesului.

Parchetul din Cagliari a demarat imediat o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale decesului, înscriind în registrul suspecților medicul care a consultat-o pe Nicoletta.

Rezultatele preliminare ale autopsiei au exclus ipotezele inițiale privind o peritonită sau o apendicită fulminantă, indicând un dezechilibru cardiac ca posibilă cauză a morții.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Însă, în cursul zilei de joi, 26 octombrie, o nouă ipoteză a fost avansată. Se presupune că Nicoletta ar fi putut suferi de o intoxicație alimentară cauzată de ingerarea de salam contaminat cu stafilococ.

Salamul în cauză era păstrat în frigiderul apartamentului în care tânăra locuia împreună cu o colegă de cameră.

Mama tinerei, Maria Giovanna Battasi, care este medic de familie în Orgosolo, a solicitat imediat după moartea fiicei sale analiza alimentelor din frigiderul și debaraua locuinței fiicei sale.

Rezultatele analizelor au arătat o concentrație alarmantă de bacterii de tip stafilococ pe un salam, pe care Nicoletta l-ar fi consumat cu o zi înainte de a începe să se simtă rău.

Probele de salam (cu data de expirare 11 noiembrie 2023), analizate de „Laboratorio chimico nuorese srl”, au confirmat prezența de stafilococ coagulazo pozitiv într-o cantitate înspăimântătoare.

Limita maximă admisă ar trebui să fie de 1000, însă în cazul acestui salam se înregistrau peste 3 milioane.

Informația a fost transmisă imediat procurorului Andrea Massidda, care a mobilizat experții în igiena alimentară pentru a sprijini medicul legist Matteo Nioi în anchetă.

- Continuarea după publicitate -

Parchetul din Cagliari continuă investigațiile pentru a clarifica circumstanțele exacte ale tragediei și pentru a stabili eventualele responsabilități.