Tânără română adoptată în Italia ucisă fără milă de o altă româncă și un bărbat italian

Nicoletta Indelicato, o tânără română de 25 de ani din localitatea italiană Marsala (provincia Trapani) care a fost adoptată de mică de o familie de italieni împreună cu fratele său, Cristian, a fost găsită fără suflare pe un câmp din preajma localității, corpul său fiind incendiat, foarte probabil când aceasta era încă în viață.

Drama acestei tinere românce a început în dimineața zilei de duminică, 17 martie 2019, când părinții adoptivi ai Nicolettei, Damiano și Anna Rita, au alertat autoritățile despre dispariția sa și au făcut un apel public la comunitatea din Marsala pentru a fi ajutați să-și găsească fata.

„Ajutați-ne să ne găsim fiica, suntem distruși”, spunea tatăl fetei românce în apelul său, apel pe care apoi l-a distribuit și primarul din Marsala pe pagina sa Facebook. Potrivit declarațiilor date de părinții fetei, Nicoletta a ieșit din senin la ora 00:15 în noaptea de sâmbătă, anunțându-și părinții că va petrece seara cu niște prieteni în centrul istoric din Marsala.

„În jurul orei 4:00 dimineața m-am trezit și și am controlat să văd dacă s-a întors, dar Nicoletta nu era în casă, așa că am trezit soția și am început să o sunăm pe telefonul mobil. Telefonul era închis însă, răspundea mesageria vocală. I-am trimis mesaje pe WhatsApp, dar nici internet nu avea. Am așteptat în zadar câteva ore, apoi ne-am dus la carabinieri”, spunea tatăl fetei citat de presa locală.

Nicoletta Indelicato, tânăra arsă de vie la Marsala. Sursa foto: corriere.it

Nu aveau de unde să știe părinții conaționalei noastre că în acea noapte Nicoletta și-a pierdut viața în chinuri, probabil fiind arsă când era încă în viață, relatează siciliaogginotizie.it. Ancheta carabinierilor pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu românca a dus în scurt timp la interogarea a două persoane în această dimineață de 20 martie 2019, care sunt ultimele persoane care au văzut-o pe Nicoletta în noaptea de sâmbătă: Margareta Buffa, în vârstă de 29 de ani, de origine română dar adoptată și ea de o familie italiană din Marsala și Carmelo Bonetta, în vârstă de 34 de ani, cetățean italian și agricultor de profesie. Carabinierii a ajuns la cei doi datorită mărturiei unui barman care a declarat că a văzut-o pe Nicoletta plecând alături de Buffa și Bonetta în noaptea de sâmbătă spre duminică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Margareta Buffa și Carmelo Bonetta, cele două persoane acuzate de uciderea Nicolettei Indelicato. Sursa foto: siciliaogginotizie.it

Interogată de procurori, Margareta Buffa a dat mai multe declarații care erau în contradictoriu una cu cealaltă și reconstruirea din partea anchetatorilor a relației de prietenie dintre ea și Nicoletta a scos la iveală că între cele două românce existau tensiuni. Pusă sub presiune de întrebările procurorilor, Margareta Buffa a cedat și a mărturisit că ea și iubitul său, Bonetta, au ucis-o pe Nicoletta, indicând totodată și locul unde corpul fără viață al tinerei românce a fost îngropat.

Potrivit anchetatorilor, crima a fost comisă din motive banale, nefiind făcute publice până la această oră mai multe detalii despre motivul care a dus la această faptă cumplită. Cei doi criminali au fost puși astfel sub arest preventiv, ambii find acuzați de crimă și ocultarea cadavrului.

@rotalianul