Tânără română din Italia, mamă a doi copii, moartă în urma pregătirilor pentru o operație la care urma să fie supusă

Ioana Lingurar, în vârstă de 28 de ani și rezidentă în Perugia, era mama a doi copii care nu o vor mai putea vedea niciodată fiindcă a decedat în urma pregătirilor pentru o operație chirurgicală care poate fi denumită banală. Tragedia s-a petrecut în după-amiaza zilei de vineri, 22 ianuarie 2021.

Operația era programată de mai mult timp și urma să se desfășoare la o clinică privată din Perugia, „Casa di Cura Villa Fiorita”, scrie ziarul La Nazione. Era vorba de o simplă intervenție la un șold pentru repararea unui cartilaj.

Pe cât de banală ar fi fost operația, pe atât de tragică a devenit, deși conaționala noastră nici măcar nu a ajuns să fie operată. Abia i s-a făcut anestezia locală inima ei s-a oprit, iar medicii de acolo au resuscitat-o și au transferat-o apoi la spitalul din Perugia unde a fost internată în secția de Terapie Intensivă. Starea sa de sănătate, însă, s-a înrăutățit în câteva ore, iar inima ei a cedat din nou și medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Moartea neașteptată a tinerei românce, care locuia într-un sat din localitatea Panicale și era căsătorită cu un bărbat italian cu care avea doi copii, a întristat întreaga comunitate. Ioana era originară din Arad, iar în Italia lucra la UnderCity, conform profilului ei Facebook.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Offfff, ai fost rază de soare pentru noi toți. Ne-ai adus bucurii, tu nu ne-ai întristat nicio dată, dar acum că ai plecat ne-ai lăsat umbră și nori, ne-ai luat bucuria, zâmbetul și tot ce tu ne-ai oferit a plecat la fel ca și tine. Dar ne vei rămâne pentru totdeauna în inimile noastre, te vom plânge și nu te vom uita niciodată Ioana Lingurar, nepoata mea preferată. Cu cine mai vorbesc eu? Cine mă mai face să râd? Te voi iubi mereu. Drum lin cu flori și soare, îngerii să fie cu tine înger frumos și blând”, a scris pe Facebook Luciana, o rudă a Ioanei.

Familia Ioanei, reprezentată de avocatul Alessandro Vesi, a depus o plângere la Poliția din Perugia împotriva medicilor care au tratat-o, cerând Parchetului să investigheze asupra acestui deces pentru a descoperi eventualii responsabili pentru moartea tinerei mame românce.

Distribuie acest articol