Taranto: Badantă română bătută și legată de scaun de hoții intrați în casă. Condamnat la 9 ani de închisoare unul dintre ei

Cu o sentință de 9 ani și 4 luni de închisoare, Tribunalul din Taranto l-a condamnat pe italianul Sava Mario Bisci, de 26 de ani, acuzat de jaf agravat și de tentativă de omucidere în dauna unei femei românce în vârstă de 50 de ani care lucra în casa bătrânilor unde italianul intrase cu scopul de a-i jefui, informează Corriere della Sera.

Faptele datează din vara anului 2016, când într-o casă din Torricella, provincia Taranto din sudul Italiei, unde locuiau doi bătrâni împreună cu îngrijitoarea lor de origine română, au intrat doi hoți cu fețele acoperite. Bătrânii erau copleșiți de spaimă dar îngrijitoarea română a dat dovadă de curaj și stăpânire de sine, chiar dacă infractorii au supus-o violenței și agresivității lor. Conaționala noastră a încercat să-și apere cuplul de bătrâni pe care îi avea în grijă și de aceea a fost bătută, legată de un scaun și strânsă de gât de către hoți.

Era pe data de 8 august 2016 când două persoane cu fețele acoperite cu măști de schi și purtând mănuși pentru a nu lăsa amprente digitale, au intrat în casa celor doi bătrâni.
În mod neașteptat și spre surpriza lor, cei doi au fost înfruntați de îngrijitoarea română în vârstă de 50 de ani care a sărit imediat în apărarea și ajutorul bătrânilor.
Conform reconstituirii investigative făcute de autorități, femeia încercase să o apere în fața infractorilor dintre care unul era înarmat cu un cuțit, în special pe bătrâna bolnavă pe care o asista.

InfractorIi au folosit un spray lacrimogen împotriva femeii românce curajoase pentru a putea să o imobilizeze, i-au pus un căluș în gură și au legat-o pe un scaun.
În timp ce unul dintre hoți îi ținea sub control pe bătrâni și pe îngrijitoare, complicele se învârtea prin casă pentru a căuta bani sau obiecte de valoare. În cele din urmă, negăsind obiecte prețioase sau bani, au fost obligați să fugă cu mâna goală. Cu toate acestea, în timp ce erau încă în casă, îngrijitoarea a reușit să se dezlege singură și să strige cerând ajutor. Încă o dată, cei doi au agresat-o fizic, lovind-o, Sava Mario Bisci punându-și chiar mâinile în jurul gâtului ei, până aproape de a sufoca-o. Hoții au fugit doar atunci când și-au dat seama că vecinii erau atrasi de strigătele de ajutor ale femeii.

În zonă a fost observată mașina pe care infractorii au folosit-o și care era înregistrată pe numele unui membru de familie a lui Sava Mario Bisci.
Prin urmare, încercarea acestuia de a-și prezenta un alibi și de a induce în eroare cercetările, a fost zadarnică. A fost condamnat zilele trecute, la 9 ani și 4 luni de închisoare. Se află încă în curs investigațiile pentru procesul celui de-al doilea complice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol