Tragedia unor români din Italia a căror fiică a fost ucisă în țară de iubitul său: „I-a tăiat gâtul de la o ureche la alta”

Raluca Maria Pătulea, o tânără română de 24 de ani cu o poveste excepțională, a cărei părinți lucrează în Italia de când aceasta avea doar 11 ani, a fost ucisă cu cruzime în apartamentul său în seara zilei de sâmbătă, 24 februarie 2018.

Conform celor relatate din presa din România, Ahmed Othman, student libian în vârstă de 24 de ani, avea o relație de ceva timp cu tânăra noastră conațională iar în seara zilei de sâmbătă, în timp ce se pare că se afla sub influența drogurilor, acesta i-a tăiat gâtul Ralucăi de la o ureche la alta, în timp ce se aflau în apartamentul fetei din Sectorul 3 al Capitalei. După ce a ucis tânăra fată, Ahmed Othman a omorât și pisica acesteia.

Ahmed Othaman, 23 de ani, asasinul Ralucăi. Sursa foto: www.romaniatv.net

Tânăra Raluca Maria Pătulea, a sfârșit înjunghiată cu un cuțit cu lama de vreo 20 de centimetri luat chiar din bucătăria ei, armă pe care asasinul i-a înfipt-o de mai multe ori în trup. Apoi, libianul Ahmed Othman, aflat parcă în transă, a plecat din apartamentul în care iubita lui stătea cu chirie pentru a merge, chipurile, la cumpărături – cu arma crimei în mână și cu hainele și mâinile însângerate. Pe scara blocului, Ahmed a ucis și un vecin, în vârstă de 64 de ani. Martorii spun că suspectul i-ar fi cerut o țigară vecinului Ralucăi iar acesta nu l-a putut servi, motiv pentru care Othman s-a enervat și l-a ucis cu mai multe lovituri de cuțit.

Othman este fiul unui diplomat care a lucrat în cadrul Ambasadei Libiei la București

Acesta ar fi venit în România împreună cu tatăl său, după cum precizează sursa citată și s-a înscris la la Universitatea Politehnică din București, unde se pare că a și cunoscut-o pe Raluca.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce a ucis doi oameni, libianul Ahmed Othman a pornit-o, fără vreo țintă, pe străzile din jurul blocului. Arma, cuțitul de bucătărie cu care tocmai înjunghiase doi oameni, a abandonat-o pe hol, lângă cadavrul bărbatului. Polițiștii Secției 23 l-au reperat și l-au capturat pe asasin în apropierea blocului. A fost închis pentru câteva ore în Arestul Central al Poliției Capitalei. Din cauza stărilor de sevraj, libanezul Ahmed Othman a fost transferat la Spitalul Penitenciar Rahova unde a intrat într-un program de dezintoxicare, specific toxicomanilor. El este fiul unui diplomat african care și-a încheiat misiunea în România și s-a întors la Tripoli, orașul natal al ucigașului care i-a tăiat gâtul Ralucăi.

Povestea de viață a Ralucăi Maria Pătulea este impresionantă

Tânăra era foarte ambițioasă și a luptat din răsputeri pentru a deveni avocat, în ciuda dificultăților pe care le-a întâmpinat în scurta sa viață.

Raluca Maria Patulea, 24 de ani

La 11 ani, Raluca a rămas în grija bunicilor, părinții săi fiind nevoiți să plece la muncă în Italia pentru a-i putea asigura acesteia și surorii sale, Laura, un viitor mai bun.

„Raluca avea doar 11 ani când părinții ei au plecat în Italia, în Sicilia. Aici, tatăl era pădurar, iar mama vânzătoare. Aveau salarii mici, nu se mai ajungeau cu banii. Au plecat la muncă, departe de casă, ca să le asigure un drum în viața celor două fete ale lor… Raluca si sora ei mai mică, Laura, au rămas în grija bunicilor, iar părinții le trimiteau din Italia tot ce aveau nevoie ca să ducă aici un trai liniștit, dar și ca să-și termine studiile. Bani, îmbrăcăminte, încalțăminte, laptop-uri… Acasă veneau de câteva ori pe an, iar la telefon vorbeau zilnic. Copiii ăștia nu au fost lăsați de izbeliște. Ba dimpotrivă, toată familia s-a ocupat de ei… ”, a declarat o rudă a familiei Pătulea pentru Libertatea.

Raluca a rămas aproape oarbă la vârsta de 14 ani, la ochiul drept medicii i-au pus o proteză oculară. Fata a fost supusă unei delicate intervenții chirurgicale de înlocuire a globului ocular drept cu o proteză specială. Practic, din cauza unei afecțiuni cronice care i-a afectat grav vederea, Raluca a rămas pe jumătate oarbă. Mai putea vedea doar cu un singur ochi.

„S-o fi îndrăgostit de el… ”

Cum a ajuns însă Raluca – un copil excepțional, eminent, care a terminat liceul cu o medie care se apropie de zece -, să îl cunoască pel libianul Ahmed Othman, nimeni nu știe exact. Fata luase drumul Bucureștiului pentru a studia dreptul și a-și îndeplini visul de a deveni magistrat iar despre viața ei în Capitală membri familiei povestesc:

„Ralu a stat la început singură, într-un apartament închiriat. Apoi, după vreun an, s-a mutat la cămin, cu o colegă. Când a absolvit, după doi-trei ani de stat în cămin, a plecat din nou cu chirie, tot singură, în apartamentul în care avea să fie omorâtă. În afara perioadei în care a locuit la cămin cu o fată, Ralu a stat mereu singură. Pe libian cred că l-a cunoscut la activitățile de voluntariat în care se tot implica. S-o fi îndrăgostit de el…Au stat împreună vreun an, ca prieteni, iar acum patru luni s-au despărțit. Niciodată Ralu nu s-a plâns că în relația cu el e vreo problemă, de droguri nici vorbă!. Ba chiar se înscrisese la o altă facultate unde învăța araba, ca să comunice cu el. Vorbea patru limbi: engleza, franceza, italiana și araba…De ce s-a dus la ea? De ce a omorât-o? Cred că pentru bani de droguri, că știa că familia îi trimite. L-a refuzat și…Aud că i-a omorât și pisica. Un motan pe care Raluca îl găsise în fața blocului…. ”

Gheorghe și Daniela Pătulea, părinții Ralucăi se aflau la muncă în Catania, Sicilia

Au urmat momente grele pentru părinții și rudele Ralucăi Pătulea. Gheorghe și Daniela Pătulea, părinții Ralucăi aflați la muncă în Catania, Sicilia, de 14 ani, au primit următorul mesaj: „Făceți-vă bagajele și veniți acasă. S-a întâmplat ceva groaznic. Raluca…”. Atât a apucat o rudă se îi spună lui Gheorghe la telefon, și acesta a înțeles că ceva crunt s-a întâmplat.

„De când a aflat că fata ei nu mai este, că a fost omorâtă, Daniela (n.r. mama) nu mai vorbește, nu mai mănâncă. Sâmbătă, cu câteva ore înainte să fie ucisă, Raluca vorbise la telefon cu mama ei. Nu părea supărată sau speriată. Au vorbit banalități. Nu a spus nimic important… De duminică, de când au primit vestea, părinții au stat cu bagajele la ușă pentru că nu au găsit bilet la avion. Abia azi (n.r. marți) au găsit ceva și vor veni în țară să-și ia copilul de la morgă. Cu ei mai vine un unchi de-al Ralucăi, și el aflat la muncă în Italia, să-i ajute pe drum, să-i susțină”, spune apropiatul familiei Pătulea.

Trupul neînsuflețit al Ralucăi a fost dus acasă, cu o mașină mortuară, în satul natal Glăvănești unde întreaga familie se pregătește de înmormântare. Tânăra, care se visa o avocată de succes, dar care a sfârșit cu gâtul tăiat, răpusă de un libian sub influența drogurilor își va găsi odihna veșnică în cimitirul localității natale.

 

Distribuie acest articol