Trei cutremure au zguduit centrul Italiei, peste 200 de oameni au dormit în afara casei

Peste 200 de persoane au petrecut noaptea în afara casei din cauza cutremurelor care au avut loc în regiunea Umbria din centrul Italiei, în după-amiaza și seara de joi, 9 martie. Peste o sută dintre ei au fost cazați în săli de sport și tot atâția au dormit în mașini.

Pentru cei care au decis să nu petreacă noaptea de joi spre vineri în casă, Protecția Civilă a amenajat 150 de paturi în sălile de sport din Umbertide, Pierantonio și Sant’Orfeto.

Din cele 150 de paturi au fost folosite peste o sută, a declarat pentru ANSA Stefano Nodessi, responsabil din partea guvernului pentru regiunea Umbria. Se estimează că cele mai multe persoane au ales să doarmă în mașini.

Trei cutremure au zguduit centrul Italiei, peste 200 de oameni au dormit în afara casei. Foto: La Nazione

Trei cutremure au zguduit Umbria în după-amiaza de joi, 9 martie

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 4,5 a fost înregistrat la ora 20:08 în provincia Perugia, la 6 km de Umbertide. Tremurul a fost resimțit distinct și în Toscana. Apoi, la scurt timp, la 20:13, un alt șoc de magnitudine 3,9. Primul cutremur care a avut loc la ora 16:05 a avut magnitudinea 4,3.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De dimineață, autoritățile au început verificarea structurilor publice și a locuințelor private.

Școlile din localitățile Perugia, Umbertide, Bastia Umbra, Assisi, Gubbio, Corciano și Città di Castello vor fi închise vineri, 10 martie, și sâmbătă, 11 martie. Prevederea, luată de primari ca măsură de precauție, va permite tehnicienilor din municipiile respective să efectueze verificări asupra avariilor aduse structurilor.

Distribuie acest articol