Trei morți după ce un autobuz cu români la bord s-a răsturnat pe o autostradă din străinătate

Un grav accident rutier s-a petrecut în această dimineață de 3 februarie 2023 pe o autostradă din Slovenia provocând moartea a cel puțin trei persoane.

Autobuzul în care cetățenii români călătoreau. Foto: sobotainfo.com

Potrivit publicației locale Sobotainfo.com, care citează un comunicat al Poliției din Murska Sobota, în autobuz se aflau în mare parte cetățeni români.

Din primele informații reiese că tragedia s-a produs între localitățile Gančani și Murska Sobota, pe autostrada A5 din Slovenia, care conectează orașul Maribor din această țară cu capitala Ungariei.

Autobuzul era înmatriculat cu numere străine, precizează presa slovenă, iar în jurul orei 05:00 din această dimineață s-a răsturnat în afara carosabilului de pe autostradă, așa cum se poate observa din imagini.

Autobuzul s-a răsturnat în afara carosabilului de pe autostradă. Foto: sobotainfo.com

În urma răsturnării, trei persoane au decedat și alte persoane au fost rănite. Polițiștii sloveni au anunțat că vor reveni cu mai multe informații după ora locală 13:00.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autostrada A5 Pomurska este încă închisă între nodurile Gančani și Lipovci spre Maribor din cauza acestui accident, relatează Centrul de Informare Rutieră pentru Drumurile de Stat din Slovenia.

ACTUALIZARE ORA 12:00: Ministerul Afacerilor Externe a transmis, printr-un comunicat de presă trimis redacției noastre, că autobuzul era înmatriculat în România, iar pasagerii erau români și se deplasau spre Italia, conform informațiilor primite de la Ambasada României în Slovenia.

Mai multe informații în articolul de mai jos: