Trei tineri din Maroc și Siria prinși la intrare în România cu cărți de identitate italiene false

Trei tineri originari din Maroc și Siria au fost depistați miercuri, 17 iunie, de polițiștii de frontieră români la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – judeţul Dolj în timp ce încercau să intre ilegal în România folosind cărți de identitate italiene falsificate. Cei trei imigranți se pare că încercau să ajungă în Italia.

Un cetățean sirian și două femei originare din Maroc prinse cu cărți de identitate italiene false la intrare în România

„În data de 17.06.2020, în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat feroviar – I.T.P.F. Giurgiu, s-au prezentat pe sensul de intrare în țară, călătorind ca pasageri în trenul care circula pe ruta Sofia – Craiova, trei persoane, două de sex feminin și una de sex masculin, care au prezentat la controlul de frontieră cărți de identitate cu însemnele autorităţilor italiene. Cu ocazia verificării documentelor, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că documentele prezentate erau false.”, relatează Poliția de Frontieră Română.

Polițiștii de frontieră au descoperit în urma cercetărilor efectuate identitatea reală ale celor trei persoane, fiind vorba de un cetățean sirian și două femei originare din Maroc. Prinși în flagrant, imigranții au declarat că au procurat cărțile de identitate din Bulgaria, de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, contra sumei de 4.000 de euro fiecare și că încercau astfel să ajungă în Italia.

„Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acestea au fost preluate de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun”, mai transmite PFR.