Un muncitor a găsit o comoară de aur în valoare de 135.000 de euro într-un apartament pe care-l renova

O comoară din aur, la propriu, în valoare de 135.000 de euro, a fost ascunsă de un bătrân în apartamentul său, ca mai apoi să uite complet de ea.

La ani de zile după ce comoara a fost ascunsă însă, un muncitor a găsit întâmplător aurul și l-a predat poliției.

2043385_1_teaser1024r056_Gold
Lingourile de aur și câteva monede erau ascunse în sistemul de ventilație din bucătărie. Foto: tagesspiegel.de

Potrivit publicației Tagesspiegel, poliția din orașul german Mannheim a fost nevoită să deschidă o anchetă pentru a identifica proprietarul a două linguri de aur și mai multe monede din același metal prețios, care au fost găsite de un lucrător într-un apartament din localitatea Heidelberg (landul Baden-Württemberg) în cursul zilei de vineri, 7 aprilie 2023.

Bărbatul care a găsit aurul se ocupa cu renovarea apartamentului respectiv și a găsit comoara ascunsă în canalul de ventilație din bucătărie, reiese din informațiile făcute publice de autorități.

Fără să stea prea mult pe gânduri însă, muncitorul a predat aurul la poliție, iar oamenii legii au dat startul imediat investigațiilor pentru a afla cui îi aparține.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Purtătorul de cuvânt al poliției, Philipp Kiefner, a declarat pentru ziarul „Bild” că cele două lingouri de aur, în greutate de câte un kilogram, au o valoare de circa 60.000 de euro fiecare, iar monedele valorează în jur de 15.000 de euro.

Polițiștii au reușit să identifice proprietarul comorii de aur în zilele următoare, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 90 de ani care, în prezent, locuiește într-un azil de bătrâni.

Acesta a ascuns aurul în apartamentul său în urmă cu câțiva ani și, în cele din urmă, a uitat complet de el, mai scrie presa locală.

Polițiștii nu au reușit să stea de vorbă cu pensionarul german din cauza vârstei sale înaintate, dar au intrat în contact cu tutorele său legal, care s-a asigurat că aurul va ajunge din nou în posesia bătrânului.

Rămâne de văzut dacă persoana care a găsit comoara va primi o recompensă pentru fapta sa, aspect ce trebuie analizat și din punct de vedere juridic, spun polițiștii germani.